• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρά κέρδη στο άνοιγμα – Κέρδη άνω του 8% για την Citi

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με άνοδο άνω του 1% άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους επενδυτές να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να περιορίσουν τις ζημιές των προηγούμενων ημερών, ενώ παράλληλα στρέφουν την προσοχή τους στη Fed και στην επικείμενη αύξηση των επιτοκίων προκειμένου αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός.

    Χθες οι δείκτες κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες στο τέλος, παρά την ισχυρή πτώση των τραπεζών. Ο Dow Jones έκλεισε στις 30.630,17 μονάδες με απώλειες -0,46%, ο S&P 500 στις 3.790,38 μονάδες με πτώση -0,30% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 11.251,19 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%. Οι μετοχές της JPMorgan βυθίστηκαν αφού η τράπεζα απογοήτευσε με τα αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις που παρουσίασε. Tα κέρδη του δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν καθώς η τράπεζα δημιούργησε αποθεματικά για επισφαλή δάνεια κατά 428 εκατομμύρια δολάρια και ανέστειλε τις εξαγορές μετοχών. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon προειδοποίησε ότι η οικονομία θα μπορούσε να πληγεί από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τη φθίνουσα καταναλωτική εμπιστοσύνη.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει σήμερα στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου. Η μετοχή της Citigroup σημειώνει άνοδο άνω του 8%, καθώς ανακοίνωσε σημαντική πτώση στα κέρδη του της, αλλά τα στοιχεία κυμάνθηκαν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα κέρδη της Citigroup διαμορφώθηκαν σε 4,5 δισ. δολάρια ή 2,19% δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας πτώση 27% σε σχέση με τα κέρδη των 6,2 δισ. δολαρίων ή 2,85 δολαρίων ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 1,66 δολάρια ανά μετοχή. Κέρδη σχεδόν 6% και για τη μετοχή της Wells Fargo, καθώς η αμερικανική τράπεζα ενίσχυσε το ποσό των προβλέψεων της για ζημίες από επισφαλή δάνεια και την ώρα που επηρεάζεται από τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Fed.

    Στα μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο παρουσίασαν αύξηση 1% σε σχέση με ένα μήνα πριν, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του Reuters που ανέμεναν ότι θα ενισχυθούν κατά 0,8%.

    Σε άλλες μετοχές, άνοδο 4,1% έχει η μετοχή της UnitedHealth, με τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της Amazon σημειώνει άνοδο 1,7% μετά από μια αναφορά ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προώθησης της Prime Day αυξήθηκαν 8,5% από πέρυσι σε σχεδόν 12 δισ. δολάρια.  Η μετοχή της Qualcomm κερδίζει 1,2% αφού ο Edward Jones αναβάθμισε τη στάση του απέναντι στον κατασκευαστή τσιπ από «hold» σε «buy», λέγοντας ότι η πρόσφατη υποχώρηση δημιουργεί μια ελκυστική ευκαιρία.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones κερδίζει 1,65% ή 504,97 μονάδες στις 31.135,14 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 1,26% στις 3.839 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει και κινείται στις 11.354 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ