• Πολιτική

    Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα ανόδου για WTI και Brent

    πετρελαιοπηγή με μπλε φόντο


    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου κατάφεραν να τερμάτισαν με κέρδη, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα που δημιούργησαν την Τετάρτη  μετά τα στοιχεία από τις ΗΠΑ που έδειξαν απροσδόκητη πτώση στις προμήθειες αργού την περασμένη εβδομάδα.

    Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκε κατά 27 σεντς ή 0,3% για να διαμορφωθεί στα 79,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από άνοδο 0,8% την Τετάρτη.

    Το Brent Ιουλίου πρόσθεσε 30 σεντς ή +0,4% στα 83,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Υπενθυμίζεται πως η EIA ανέφερε την Τετάρτη πως τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Commodity Insight ανέμεναν ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 300.000 βαρέλια, ενώ το American Petroleum Institute, ένας βιομηχανικός εμπορικός όμιλος, είχε αναφέρει κέρδος αποθεμάτων αργού 509.000 βαρελιών, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Τα στοιχεία της EIA, ωστόσο, έδειξαν επίσης ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 900.000 βαρέλια, ενώ τα αποστάγματα αυξήθηκαν κατά 600.000 βαρέλια.

    Τα κέρδη του πετρελαίου μετριάστηκαν από το ανθεκτικό δολάριο.

    Πάντως, η αγορά πετρελαίου θα μπορούσε να βρει υποστήριξη στα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ενίσχυση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου, ενώ ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών θα μπορούσε να διατηρήσει τις περικοπές παραγωγής του για να στηρίξει τις τιμές.

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: 80 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της καταιγίδας

    Οδηγούμε το Volvo C40/408PS AWD!

    Αλεξανδρούπολη: Εργατικό δυστύχημα με έναν νεκρό στο Νέο Χειμώνιο Ορεστιάδας



    ΣΧΟΛΙΑ