• Οικονομία

    Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ δεν θα δεσμευτεί για το τι θα κάνει μετά την μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουίς ντε Γκίντος

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουίς ντε Γκίντος


    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεσμευτεί για το τι θα πράξει πέρα ​​από την προγραμματισμένη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουί ντε Γκίντος.

    «Ήμασταν πολύ, πολύ σαφείς και διαφανείς σχετικά με την απόφασή μας για τον Ιούνιο», δήλωσε ο Ισπανός αξιωματούχος σε εκδήλωση στη Μαδρίτη. «Μετά, θα εξαρτηθούμε από τα δεδομένα. Δεν θέλουμε να δεσμευτούμε σε κανένα μονοπάτι».

    Η συζήτηση μεταξύ των αξιωματούχων της ΕΚΤ θερμαίνεται σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορεί να χαλαρώσει η πολιτική μετά από μια αρχική μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Με την οικονομία να έχει υποστεί μια ήπια ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, ορισμένοι θέλουν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη, ενώ άλλοι ανησυχούν για την αβεβαιότητα, ιδιαίτερα σχετικά με την τροχιά των μισθών.

    Τα σχόλια του ντε Γκίντος ακολουθούν παρόμοιες δηλώσεις του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και προέδρου της Bundesbank,  Γιοακίμ Νάγκελ, ο οποίος είπε τον περασμένο μήνα ότι μια απόφαση του Ιουνίου για μείωση των επιτοκίων δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξεκινήσει μια σειρά νέων μειώσεων.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωζώνη: Σημάδια πως ξεπερνά τη φάση της «τεχνητής ύφεσης» – Πώς επηρεάζει την Ελλάδα

    Βιλερουά (EKT): Η αβεβαιότητα του πετρελαίου δεν θα επηρεάσει την πρώτη μείωση επιτοκίων του Ιουνίου

    Κριστίν Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια σύντομα, αν συνεχιστεί η μείωση του πληθωρισμού



    ΣΧΟΛΙΑ