• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έσπασε το τετραήμερο ανοδικό του σερί ο Dow Jones με βαρίδια Cisco και Walmart

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, με τον Dow Jones να σπάει το τετραήμερο ανοδικό του σερί.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 34.945,47 μονάδες με απώλειες -0,13%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.508,24 μονάδες μ άνοδο 0,12% και ο Nasdaq στις 14.113,67 μονάδες με κέρδη 0,07%.

    Ισχυρή πίεση στον Dow Jones άσκησαν οι μετοχές της Cisco και της Walmart.

    Ειδικότερα, η μετοχή της Cisco έκλεισε στο -9,83%, αφού η εταιρεία πρόσφερε αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο και το πλήρες οικονομικό έτος. Από την πλευρά της η μετοχή της Walmart υποχώρησε κατά -8,09% αφού η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στον κόσμο εξέδωσε χαμηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για το έτος.

    Ισχυρές απώλειες σημείωσε επίσης η Walgreens Boots Alliance κλείνοντας στο -3,71%, ενώ στο -1,58% έκλεισε η μετοχή της Chevron, επηρεασμένη από την βουτιά κοντά στο 5% για το αμερικανικό πετρέλαιο.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του Dow Jones σημείωσε η Intel κλείνοντας στο +6,73%, ενώ ακολούθησαν οι McDonald’s (2,12%) και Microsoft (1,76%). Συνολικά, 17 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν ανοδικά, ενώ 13 ολοκλήρωσαν την ημέρα με απώλειες.

    Η αγορά είδε την Πέμπτη τον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα να αυξάνεται περισσότερο του αναμενόμενου, επιβεβαιώνοντας πως η οικονομία των ΗΠΑ έχει αρχίσει να επιβραδύνει, κάτι που μπορεί τελικά να πείσει τη FED να μην προχωρήσει σε νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων. Από την άλλη, ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά  πτώση 0,6% τον Οκτώβριο ενώ ο μηνιαίος δείκτης εμπιστοσύνης National Association of Home Builders τον Νοέμβριο μειώθηκε επίσης κατά 6 μονάδες στις 34.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες άνω του 4% για WTI και Brent

    Χρυσός: Νέα άνοδο άνω του 1% έφερε η νέα υποχώρηση του δολαρίου

    Με μεικτά πρόσημα οι ευρωαγορές – Υποχώρηση 1% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο



    ΣΧΟΛΙΑ