• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Νέα άνοδο άνω του 1% έφερε η νέα υποχώρηση του δολαρίου

    • NewsRoom
    χρυσός


    Άνοδο άνω του 1% κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αλλά και το δολάριο υποχώρησαν μετά τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις καταβολής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

    Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο, επιβεβαιώνοντας πως η οικονομία των ΗΠΑ έχει αρχίσει να επιβραδύνει, κάτι που μπορεί τελικά να πείσει τη FED να μην προχωρήσει σε νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων.

    Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 23 δολάρια ή 1,2% στα 1987,3 δολάρια η ουγγιά, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,395 δολάρια, για να διαμορφωθεί στα 23,933 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός έκλεισε με απώλειες ο,0130 δολαρίων, στα  3,7045  δολάρια η λίβρα.

    Το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 9,30 δολάρια στα 1049,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου έκλεισε με άνοδο 0,8 δολάρια στα 902,8 δολάρια η ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Με μεικτά πρόσημα οι ευρωαγορές – Υποχώρηση 1% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο

    Ortega (Zara): Αγοράζει χαρτοφυλάκιο αιολικών της Repsol με €363 εκατ.

    Εθνική Τράπεζα: Αυτά είναι τα 10 μεγάλα διεθνή funds που λαμβάνουν θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο – Στα 5,30 η τιμή διάθεσης των μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ