• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες άνω του 4% για WTI και Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή με μπλε φόντο


    Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανησυχίες για τη ζήτηση επανήλθαν μετά την απότομη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

    Ειδικότερα το West Texas Intermediate  Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 3,76 δολάρια ή -4,9%, στα 72,90 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent Ιανουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 3,76 δολάρια ή -4,6% στα 77,42 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.Τόσο το  Brent όσο  και το WTI ολοκλήρωσαν την ημέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Οι τιμές του αργού WTI άρχισαν να υποχωρούν μετά την απογοητευτική έκθεση  για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε πτώση 0,6% τον Οκτώβριο. Ο μηνιαίος δείκτης εμπιστοσύνης National Association of Home Builders τον Νοέμβριο μειώθηκε επίσης κατά 6 μονάδες στις 34 τον Νοέμβριο, και ενώ η Philadelphia Fed δήλωσε ότι ο δείκτης περιφερειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας βελτιώθηκε τον Νοέμβριο, παρέμεινε σε συσταλτικό έδαφος.

    Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών την Τετάρτη δημοσίευσε δεδομένα δύο εβδομάδων για την προμήθεια πετρελαίου των ΗΠΑ.  Η κυβερνητική υπηρεσία ανέφερε ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Νοεμβρίου φτάνοντας συνολικά τα 439,4 εκατομμύρια βαρέλια. Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 13,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 3 Νοεμβρίου, σημειώνοντας άνοδο δύο εβδομάδων κατά 17,5 εκατομμύρια βαρέλια.

    Εν τω μεταξύ, στην Κίνα η ροή του αργού διύλισης επιβραδύνθηκε κατά 2,8% τον Οκτώβριο σε 15,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής, υποδηλώνοντας επιβράδυνση της ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.



    ΣΧΟΛΙΑ