• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό έδαφος στην προτελευταία συνεδρίαση του ισχυρού πρώτου τριμήνου

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε ανοδικό έδαφος επέστρεψε η Wall Street στην προτελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου αλλά και συνολικά του πρώτου τριμήνου, κατά το οποίο σημειώνει μια συνολική άνοδο κοντά στο 10%.

    Σε μια σχετικά ασταθή συνεδρίαση, ο S&P 500 και ο Dow Jones επέστρεψαν τελικά μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.760,08 μονάδες με άνοδο 1,22%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 5.248,49 μονάδες με άνοδο 0,86% ενώ ο Nasdaq  ολοκλήρωσε στις 16.399,52 μονάδες με κέρδη 0,51%. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου υποχώρησαν τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,19%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφερε αυτή της  Merck, κλείνοντας στο +5%, καθώς ένα φάρμακό της για μια σπάνια μορφή υπέρτασης έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ.

    Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε και η Intel, με άνοδο 4,24%, ενώ άνοδο άνω του 2% σημείωσαν οι Boeing, Caterpillar, Goldman Sachs, Apple και Honeywell International. Μόλις 3 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με απώλειες, με τη σημαντικότερη πτώση να σημειώνει η Salesforce (-1,45%). Ήπια πτώση σημείωσε η Visa (-0,55%) ενώ οριακά πτωτικά έκλεισε η Microsoft (-0,05%).

    Από τις megacap, η Apple  και η Tesla έδωσαν στήριξη στην αγορά, την ώρα που υποχωρούσε η Nvidia.

    Η Trump Media & Technology Group του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε νέα άνοδο 14,19% μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Nasdaq.

    Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία η αγορά θα είναι κλειστή. Τα στοιχεία θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της FED. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα οι αξιωματούχοι της επιτροπής FOMC της FED επιβεβαίωσαν την πρόβλεψή τους για τρεις μειώσεις κατά 25 μβ το 2024.

    Οι επενδυτές περίμεναν επίσης τις δηλώσεις του διοικητή της Federal Reserve Christopher Waller σε εκδήλωση μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Στις εταιρικές ειδήσεις της ημέρας, η Amazon.com (+0,86%) ανέφερε πως επενδύει επιπλέον 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic, ολοκληρώνοντας μια συμφωνία που έκανε πέρυσι για να στηρίξει την startup τεχνητής νοημοσύνης και να επεκτείνει τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών.

    Η Robinhood (+3,73%) ανακοίνωσε πως  κυκλοφορεί μια πιστωτική κάρτα στους καταναλωτές των ΗΠΑ καθώς επιδιώκει να γίνει μια ευρύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

    Η Carnival (+0,94%) αύξησε ελαφρώς τις προοπτικές της για το 2024 εν μέσω ρεκόρ ζήτησης για κρουαζιέρες. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε επίσης αρνητικό αντίκτυπο που σχετίζεται με την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη και συνεχίζει να αισθάνεται τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

    Τέλος, η Fisker (-22,64%)  μείωσε δραματικά την τιμή του σπορ οχήματος Ocean – του μοναδικού της μοντέλου – καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων αγωνίζεται να παραμείνει στην αγορά.

    Διαβάστε επίσης

    Ανοδικά ο χρυσός – Απώλειες για το πετρέλαιο μετά την άνοδο των αποθεμάτων

    Ευρωαγορές: Πάνω από τις 11.000 μονάδες ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 – Άλμα 15% για την H&M

    Κώστας Αχ. Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από τη βουλευτική ασυλία



    ΣΧΟΛΙΑ