• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιφυλακτικά και με μεικτά πρόσημα οι δείκτες αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Επιφυλακτικότητα επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 33.618,69 μονάδες με απώλειες -0,17%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.138,12 μονάδες με άνοδο 0,05%.

    Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 12.256,92 μονάδες με μικρή άνοδο 0,18%.

    Η αγορά αφήνει πίσω της τα στοιχεία από την αγορά εργασία και αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον αυτά για το δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Απρίλιο, την ερχόμενη Τετάρτη.

    Παράλληλα, η αγορά είδε την έκθεση της Fed για τις πιστώσεις των μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ, η οποία επιβεβαίωσε τον περιορισμό των δανείων στο πρώτο τρίμηνο, εν μέσω της πρόσφατης κρίσης. Το 46% των τραπεζών στις ΗΠΑ αυστηροποίησε τους όρους δανεισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2022, έναντι 44,8% έναν τρίμηνο νωρίτερα.  Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την δυνατότητα της FED να παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων από την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής FOMC.

    Πάντως, οι περιφερειακές τράπεζες συνέχισαν την αντεπίθεση που ξεκίνησε την Παρασκευή, μετά την αναβάθμιση από τη JPMorgan τριών από αυτές σε «overweight».

    Η μετοχή της PacWest Bancorp έκλεισε με άνοδο 3,65%, μετά την είδηση πως η τράπεζα μειώνει το μέρισμα προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση. Η  Western Alliance Bancorp έκλεισε με άνοδο 0,59% και  η Zions Bancorp με άνοδο 2,1%.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά συνεχίζει να παρακολουθεί το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον για το «ταβάνι» χρέους, με την Τζάνετ Γέλεν να προειδοποιεί για μια ακόμα φορά για μια πιθανή οικονομική καταστροφή αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει τελικά να ψηφίσει μια κοινή πρόταση για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους πριν τις αρχές του Ιουνίου.

    Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε αύξηση 12,6% στα λειτουργικά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, με την μετοχή της εταιρείας να κλείνει τη Δευτέρα με άνοδο 1,05%

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη σημαντικότερη άνοδο σημείωσε η Walt Disney (2,44%)  ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η Walgreens Boots Alliance (-1,59%), Συνολικά, από τις 30 μετοχές του δείκτη, 11 έκλεισαν ανοδικά, 18 πτωτικά ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Verizon.



    ΣΧΟΛΙΑ