• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Αρνητική η εβδομάδα για τον Dow Jones – Με άλμα 1,1% έκλεισε ο Nasdaq

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισε ο Nasdaq την Παρασκευή, με τον τεχνολογικό δείκτη να ολοκληρώνει σε ανοδικό έδαφος την εβδομάδα, την ώρα που ο Dow Jones έκλεινε σχεδόν αμετάβλητος.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.069,20 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος, με οριακή άνοδο 0,01%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 5.304,71 μονάδες με άνοδο 0,70% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε την Παρασκευή στις 16.920,79 μονάδες με άλμα 1,10%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones σημείωσε απώλειες περίπου 2,3%, ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,03%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,41%. Αυτή ήταν η πρώτη αρνητική εβδομάδα για τον Dow Jones μετά από τέσσερις θετικές.

    Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άνοδο 2,57%, με τα εβδομαδιαία κέρδη να ξεπερνούν το 15%, καθώς ο ενθουσιασμός για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και τις προοπτικές για το τρέχον τρίμηνο συνεχίστηκε και την Παρασκευή.

    Η Wall Street προβληματίστηκε ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED, τα οποία έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας προβληματίζονται έντονα από την έλλειψη προόδου στην μάχη για την αποσυμπίεση του πληθωρισμού, με κάποιους από αυτούς μάλιστα να συζητούν ακόμα και την προοπτική νέων αυξήσεων.

    Την Παρασκευή η Goldman  Sachs δημοσιοποίησε την πρόβλεψή της πως η πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη FED θα μπορούσε να γίνει τον Σεπτέμβριο, από τον Ιούλιο που προέβλεπε νωρίτερα.  Οι traders από την πλευρά τους τιμολογούν τώρα με λιγότερο από 50% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

    Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τίτλων του Dow Jones σημείωσαν οι Intel (2,20%), JPMorgan (1,93%) και Apple (1,68%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Salesforce (-2,26%), Johnson & Johnson (-1,85%), UnitedHealth Group (-1,66%) και  Merck & Co. (-1,19%).

    Εκτός του Dow Jones, ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Deckers Outdoor (14,18%) και First Solar (10,78%) καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις μεταξύ των μετοχών του S&P 500, ενώ αντίθετα απώλειες 8,35% κατέγραψε η Intuit.

    Ισχυρή άνοδος και για τις τεχνολογικές μετοχές. Στο +2,67% έκλεισε η μετοχή της Meta, στο +3,70% η AMD, στο +3,17% η Tesla, στο +2,55% η μετοχή της Micron Technology.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα, παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής

    Ευρωαγορές: Με μεικτά πρόσημα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά τη βουτιά του Dow Jones

    Χρηματιστήριο: Γύρισμα για Πειραιώς μετά από επτά συνεδριάσεις! – Τα νέα τεχνικά δεδομένα του δείκτη



    ΣΧΟΛΙΑ