• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα, παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου μετά από τέσσερις ημέρες απωλειών, με την εβδομάδα πάντως να κλείνει με συνολικές απώλειες

    Ειδικότερα, το  West Texas Intermediate για παράδοση Ιουλίου έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 85 σεντς ή 1,1%, για να διαμορφωθεί στα 77,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας ωστόσο υποχώρησε κατά 2,3%.

    Το Brent Ιουλίου σημείωσε πτώση 76 σεντς ή 0,9% στα 82,12 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας πτώση 2,2% στην εβδομάδα.

    Οι απώλειες για το πετρέλαιο αυτή την εβδομάδα προήλθαν κυρίως από την απογοήτευση για την πολιτική της FED, μετά και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης των αξιωματούχων της, οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό. Η προοπτική να παραμείνουν τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο από το αναμενόμενο διάστημα, προκαλεί νευρικότητα σχετικά με την παγκόσμια ζήτηση αργού.  Το WTI έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Φεβρουαρίου την Πέμπτη, ενώ το Brent σημείωσε το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 7 Φεβρουαρίου.

    Η προσοχή στρέφεται σταδιακά στον OPEC+, με την ομάδα να δηλώνει την Πέμπτη πως θα πραγματοποιήσει υπουργική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 2 Ιουνίου. Οι έμποροι περιμένουν να δουν αν ο όμιλος θα κινηθεί για να επεκτείνει μια πλήρη σειρά περικοπών παραγωγής που πρόκειται να λήξει στα τέλη Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης

    Λιθουανία: Οι έξι χώρες του NATO που συνορεύουν με τη Ρωσία θα υψώσουν τείχος από UAVs

    Ισραήλ: Ο στρατός ερευνά τις εικόνες που δείχνουν στρατιώτες να καίνε βιβλία στη Γάζα

    United Maritime (Σταμάτης Τσαντάνης): Έσοδα 10,6 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ