• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες για Dow Jones και S&P 500 παρά το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τους Dow Jones και S&P 500 να μην μπορούν να διατηρηθούν σε θετικό έδαφος, παρά το ράλι που παρατηρήθηκε στις τεχνολογικές μετοχές.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.517,65 μονάδες με απώλειες -0,34% ενώ ο S&P 500 στις 3.892,09 μονάδες με πτώση  -0,08%. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,63% στις 10.635,65 μονάδες.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (4,68%), Intel (2,02%) και Goldman Sachs (1,41%) ενώ στο +0,97% έκλεισε η Microsoft και στο +0,91% η Walt Disney. Αντίθετα, οι φαρμακευτικές Merck (-3,91%) και Johnson & Johnson (-2,60%) ηγήθηκαν των απωλειών μεταξύ των μετοχών του δείκτη, ενώ ακολούθησαν οι Travelers (-2,44%) και Boeing (-2,09%). Απώλειες άνω του 1% σημείωσαν επίσης οι Amgen, Coca-Cola, Walmart και P&G.

    Πέρα από τις μετοχές του Dow Jones, ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Tesla (5,93%), NVIDIA (5,18%) και AMD (5,13%), χάρη και στα θετικά νέα από την Κίνα για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών COVID-19 για τους ταξιδιώτες στη χώρα (ένδειξη πως το Πεκίνο έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση για την χαλάρωση των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων, κάτι που δίνει ελπίδες για την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο).

    Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Norwegian Cruise Line, η οποία έκλεισε με κέρδη 5,67%.

    Οι βασικοί δείκτες είχαν σημειώσει το πρώτο ράλι της χρονιάς την περασμένη Παρασκευή, παίρνοντας στήριξη από την έκθεση για τη μισθοδοσία των μη γεωργικών προϊόντων του Δεκεμβρίου, η οποία έδειξε πως οι μισθοί αυξήθηκαν πιο αργά από το αναμενόμενο, σημειώνοντας άνοδο 0,3%, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν 0,4%. Τα δεδομένα για τις μισθοδοσίες, σε συνδυασμό και με τα στοιχεία που δείχνουν μια συρρίκνωση στον τομέα των υπηρεσιών, έδωσαν ελπίδες στους επενδυτές πως η κατανάλωση – και κατά συνέπεια και ο πληθωρισμός – μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί με λίγο ταχύτερο ρυθμό, οδηγώντας πιο γρήγορα την FED σε ολοκλήρωση της πολιτικής σύσφιξης.

    Με την ισχυρή άνοδο της περασμένης Παρασκευής, οι βασικοί δείκτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν με κέρδη την πρώτη εβδομάδα του χρόνου.

    Οι επενδυτές είδαν τη Δευτέρα τα στοιχεία για την καταναλωτική πίστη τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ να δείχνουν μια υποχώρηση στα 28 δισ. δολάρια, από 29 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση στα 25 δισ. δολάρια.

    Η αγορά αναμένει την ερχόμενη Πέμπτη τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου, με τους αναλυτές να αναμένουν υποχώρηση στο 6,5% από 7,1% τον Νοέμβριο. Τέλος, την Παρασκευή αρχίζει ο νέος κύκλος εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις μεγάλες τράπεζες να είναι οι πρώτες που έχουν προγραμματίσει τις αναφορές του για το σύνολο του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1% με ώθηση από την Κίνα

    Χρυσός: Έκλεισε σε υψηλό 8 μηνών

    Ευρωαγορές: Συνεχίζεται η άνοδος – Στο +0,88% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ