• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Το discount στον Μυτιληναίο για το placement πιέζει την αγορά

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos


    Με απώλειες, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησε η αγορά την Τετάρτη μετά το placement στον Μυτιληναίο και το discount 9%.

    Αυτή την ώρα από τα 17 εκατ. ευρώ τζίρο στην αγορά περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στον Μυτιληναίο.

    Στις 1.489 μονάδες υποχωρεί ο γενικός δείκτης.

    Και χθες κινήθηκε πτωτικά η αγορά διατηρώντας, όμως σταθερά την επαφή του με την περιοχή των 1.500. Μικρές διακυμάνσεις και εν πολλοίς παρόμοια ήταν και η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθούν τα πρακτικά της FED το απόγευμα, όπου θα αναζητηθούν ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων.

    Στο εσωτερικό, η Φουρλής Συμμετοχών ανακοίνωσε EBITDA (OPR) στα 6,5 εκ. ευρώ με εκείνα της λιανικής του ομίλου (εξαιρείται η Trade Estates) να είναι θετικά στα 0.8 εκ ευρώ από ζημιές 0,3 εκ ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα EBITDA (OPR) των καταστημάτων ΙΚΕΑ από 2 εκ ευρώ στα 3,8 εκ. ευρώ.

    Η Depolas Sec. θεωρεί ότι ο ΓΔΧΑ πραγματοποιεί μια πλαγιοανοδική κίνηση μετά την ανοδική διάσπαση των 1.440 μονάδων στις 23 Απριλίου Ήτοι έχει κερδίσει 4 ποσοστιαίες μονάδες τον τελευταίο μήνα με την συνεισφορά του τραπεζικού κλάδου της ΕΕΕ και του Τιτάνα εκ των δεικτοβαρών τίτλων.

    Εκτιμούμε ότι η μεγαλύτερη στήριξη του ΓΔΧΑ εντοπίζεται σε αυτήν την περιοχή διάσπασης των 1.440-1.450 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και στις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ.

    Αυτό που κυριάρχησε χθες ήταν το placement του Ευάγγελου Μυτιληναίου για το 5,04% που ολοκληρώθηκε με τιμή 35,5 ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε discount περίπου 9% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

    Ο επιχειρηματίας διέθεσε 7,2 εκατ. μετοχές αν και η αρχική πρόθεση ήταν να δώσει 4,5 εκατ. μετοχές.

    Η μετοχή ΜΥΤΙΛ -2,01% 35,12 βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς θα επηρεαστεί από το discount που δόθηκε, όπως έχει παρατηρηθεί και σε διαθέσεις μετοχών άλλων εισηγμένων. Στα 36,74 ευρώ αυτή την ώρα με πτώση 5,65%.

    Απώλειες στις τράπεζες με την Πειραιώς να υποχωρεί -0,73% ΠΕΙΡ -4,26% 3,60 η Όπτιμα στα 11,58, η Άλφα καταγράφει πτώση κοντά στο 1% ΑΛΦΑ -4,94% 1,54 μετά από πέμτε μέρες ανόδου, στα 8,43 διολισθαίνει η Εθνική και στα 2,11 ευρώ η Eurobank.

    Πιέσεις σε Τιτάν στα 31,25, ΑΔΜΗΕ στα 2,28, Aegean στα 12,61, ΔΕΗ στα 11,80, ΕΛΠΕ στα 8,60.

    Διαβάστε επίσης:

    Mytilineos: Γιατί προχώρησε σε placement 7,2 εκατ. μετοχών – Σε Άγγλους και Αμερικάνους επενδυτές το 5,04% της εταιρείας

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΛΑΜΔΑ, ΤΕΝΕΡΓ



    ΣΧΟΛΙΑ