• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδος στα futures μετά την έγκριση άδειας για την χρήση πλάσματος

    • NewsRoom


    Ανοδικά είναι τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, έχοντας πάρει ώθηση από τις ανακοινώσεις Τραμπ ότι η FDA ενέκρινε άδεια για την χρήση πλάσματος από άτομα που έχουν αποθεραπευτεί ως αντιμετώπιση για τον κορονοϊό.

    Την Παρασκευή, οι δείκτες έκλεισαν με άνοδο, με τους Nasdaq και S&P 500 να σημειώνουν νέο ιστορικό υψηλό. Συγκεκριμένα ο Dow Jones ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Παρασκευής στις 27.930,33 μονάδες με άνοδο 0,69%, ο S&P 500 στις 3.397,16 μονάδες με κέρδη 0,34%, ενώ ο Nasdaq στις 11.311,80 μονάδες με άνοδο 0,42% ενώ σε επίπεδα εβδομάδας ο Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,7% και ο Nasdaq κέρδη 2,7%.

    Οι ανακοινώσεις του Τραμπ τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος), ότι εγκρίθηκε άδεια για τη χρήση πλάσματος παραγόμενου από το αίμα ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί μετά τη μόλυνσή τους από τον κορονοϊό ως θεραπεία, φαίνεται να δίνει αισιοδοξία τους επενδυτές. Ώθηση τόσο στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αγορές, δίνει η απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου να δοθεί γρήγορα έγκριση του βρετανικού εμβολίου της AstraZeneca πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Η επέλαση του κορονοϊού συνεχίζεται στις ΗΠΑ, ωστόσο τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα την Κυριακή επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 31.344 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν στην αμερικανική επικράτεια να φθάνει τους 5,72 εκατ..

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 275 μονάδες, ή στο +0,99% και τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 προσθέτουν 28,90 μονάδες με άνοδο 0,84%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq κερδίζουν 128 μονάδες, στο +1,10%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ