• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό κλίμα προμηνύουν τα futures – Αισιοδοξία από την Κίνα

    • NewsRoom


    Δυναμικά φαίνεται πως ξεκινά η εβδομάδα για την Wall Street μετά το περιορισμένο ποσοστό κερδών που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και παρά το νέο υψηλό κρουσμάτων κορονοϊού που σημειώνουν πολλές Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες.

    Το γεγονός αυτό έγκειται στο ότι οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας παρά τα τείχη που υψώνουν οι εκατέρωθεν πλευρές. Ντόναλντ Τραμπ και Στίβεν Μνούτσιν συνεχίζουν να διαπραγματεύονται και να αναζητούν ένα πακέτο τόνωση το οποίο θα προτείνουν στους Δημοκρατικούς. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ανεβάσει την προσφορά του από τα 1,8 δισ. την οποία είχε απορρίψει η Νάνσι Πελόσι.

    Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι οι διαφορές παραμένουν με την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19. Ωστόσο η ίδια εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι ένα νομοσχέδιο θα μπορούσε να προωθηθεί πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

    Επίσης οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την κατάσταση στην Κίνα, η οποία κατέγραψε ανάπτυξη 4,9% στο γ΄ τρίμηνο έναντι του προηγουμένου έτους. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί 1,9% το 2020, και θα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία παγκοσμίως η οποία θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος. Αντιθέτως, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4,3% ενώ η ευρωζώνη κατά 8,3%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

    Στο πλαίσιο αυτό, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 175 μονάδες ή στο 0,63% ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 έχουν κέρδη στις 3.489 μονάδες στο 0,78%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν κέρδη στις 11.914 μονάδες κερδίζοντας 0,98%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ