• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα, προς νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι βασικοί δείκτες

    • NewsRoom


    Προς νέα ιστορικά ρεκόρ βαδίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, σύμφωνα με το άνοιγμα της Τετάρτης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα νέα από το μέτωπο της μάχης κατά της Covid-19 αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στο Κογκρέσο.

    Στη Γερουσία ο Μιτς ΜακΚόνελ επιχείρησε να «κάψει» την όποια δυνατότητα αύξησης της απευθείας επιχορήγησης προς τα αμερικανικά νοικοκυριά, χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί πως τίθεται ενάντια σε αυτή τη δημοφιλής πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι, αφού απέρριψε την πρόταση των Δημοκρατικών για ομόφωνη έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, αντιπρότεινε ένα νέο νομοσχέδιο στο οποίο συμπεριέλαβε το ζήτημα της αύξησης της επιχορήγησης από τα 600 στα 2.000 δολάρια, σε συνδυασμό όμως με  την κατάργηση του άρθρου 230 που προστατεύει τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων του διαδικτύου αλλά και τη δημιουργία επιτροπής που θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς Τραμπ για νοθεία στις εκλογές. Γνωρίζοντας πως ένα τέτοιο νομοσχέδιο δεν θα έχει καμία τύχη στη Βουλή των Αντιπροσώπων που εκλέγεται από τους Δημοκρατικούς.

    Από εκεί και πέρα οι επενδυτές είδαν με θετικό τρόπο την έκτακτη άδεια που παραχώρησε το Ηνωμένο Βασίλειο  στο  εμβόλιο που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Πάντως τα κρούσματα τόσο στην Ευρώπη (με αποκορύφωμα τη Γερμανία και τη Βρετανία) όσο και στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται. Μάλιστα στο Κολοράντο ανακοινώθηκε η πρώτη εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones ενισχύεται, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα, στις 30.464,54 μονάδες με άνοδο 0,42%, ο  S&P 500 στις  3.740,19 μονάδες με άνοδο 0,35% ενώ ο  Nasdaq στις 12.893,77 μονάδες με άνοδο 0,34%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, Walt Disney (2,79%) και  Caterpillar (2,09%) κινούνται αυτή την ώρα με τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Intel (-1,36%), μία μέρα μετά την άνοδο κατά 4,9%.



    ΣΧΟΛΙΑ