• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς τα ομόλογα λόγω Ισραήλ

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζει να κινείται και στο άνοιγμα της Τρίτης η Wall Street, με τους δείκτες να βρίσκουν στήριγμα στην μικρή υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων.

    Το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στη Μέση Ανατολή, μετά τη βίαιη επίθεση της Χαμάς το Σαββατοκύριακο, η οποία άφησε πάνω από 900 νεκρούς Ισραηλινούς, και την ισχυρή απάντηση του Ισραήλ.  Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Ισραήλ ανέκτησε τον έλεγχο των συνόρων του με τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ενίσχυσε τις αεροπορικές επιδρομές κατά της περιοχής, καθώς επέβαλε πλήρη αποκλεισμό της.

    Πάνω από 100 Ισραηλινοί όμηροι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, εξακολουθούν να παραμένουν στη Γάζα -τους οποίους η Χαμάς απείλησε να εκτελέσει- ενώ συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών προς πόλεις του Ισραήλ.  Το Ισραήλ έχει κινητοποιήσει πάνω από 300.000 εφέδρους ενώ αναμένεται πως θα εισβάλει και χερσαία στην περιοχή της Γάζας.

    Πάντως, η αγορά της Νέας Υόρκης αντέδρασε ψύχραιμα τη Δευτέρα, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με άνοδο. Την ίδια ώρα, η εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου κατά 4% έφερε κέρδη για τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας, ενώ ιδιαίτερα ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας.

    Το άνοιγμα της Τρίτης βρήκε το πετρέλαιο να κινείται ήπια πτωτικά, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων υποχωρούν ελαφρά καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε πιο ασφαλή καταφύγια λόγω της γεωπολιτικής κρίσης.

    Πάντως, η αγορά αναμένει τις επόμενες ημέρες τις νέες ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό τον προηγούμενο μήνα, αλλά και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών. Σε αυτό το μέτωπο, η Pepsico ήταν η πρώτη σημαντική εταιρεία που ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας εύκολα τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα (23,45 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 3,39 δισ. δολάρια), ενώ παρουσίασε και καλύτερο του αναμενόμενο outlook. Η μετοχή της κινείται στο +1,65%.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 33.631,72 μονάδες με άνοδο 0,08%, ο S&P 500 κινείται στις 4.345,65 μονάδες με κέρδη 0,23%, ενώ ο Nasdaq στις 13,517,28 μονάδες με άνοδο 0,25%.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Νεκροί από ισραηλινά πυρά ο υπουργός Οικονομίας και το «δεξί χέρι» του αρχηγού της Χαμάς

    Ισραήλ: 35 τάγματα του στρατού στα σύνορα με τη Γάζα

    Navis One: Αυτό ήταν το superyacht κόσμημα των 17 εκατ. δολαρίων που κάηκε στα Κουφονήσια (βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ