• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα για τους δείκτες μετά τη βουτιά της Τρίτη, υποχωρεί η απόδοση του 10ετους treasury

    • NewsRoom
    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, καθώς το ανοδικό ράλι της απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου φαίνεται πως διακόπτεται προς το παρόν.

    Η αγορά υποχώρησε έντονα την Τρίτη, λόγω της ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, κάτι που άσκησε ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου έφτασε μέχρι και το 1,55%, στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο. Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων ξεκίνησε αμέσως μετά την συνάντηση των αξιωματούχων της FED.

    Την Τετάρτη, πάντως, η απόδοση του 10ετους treasury υποχωρεί στο επίπεδο του 1,50%, δίνοντας ανάσα στην αγορά των μετοχών και δη των μετοχών τεχνολογίας.

    Η αγορά πάντως παραμένει επιφυλακτική καθώς παρατηρεί με ανησυχία και τα προβλήματα που παρατηρούνται στις εφοδιαστικές αλυσίδες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Επίσης, οι επενδυτές παρακολουθούν με αγωνία τη συζήτηση στη Βουλή για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, με την Τζάνετ Γέλεν να προειδοποιεί πως θα πρέπει να υπάρχει απόφαση έως τις 18 Οκτωβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ