• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά ο Dow Jones χάρη στα εταιρικά αποτελέσματα – Βαριές απώλειες 1,23% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τον Dow Jones να επιστρέφει σε ανοδικό έδαφος χάρη στα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq να παραμένουν για δεύτερη ημέρα σε αρνητικό έδαφος.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 33.670,36 μονάδες με άνοδο 0,12%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε στις 4.327,79 μονάδες με απώλειες -0,50%. Ο Nasdaq έκλεισε στις 13.407,23 μονάδες με βουτιά -1,23%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,79%, ο S&P 500 με κέρδη 0,45% και ο Nasdaq με απώλειες -0,18%.

    Οι κύριοι δείκτες υποχώρησαν από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά μετά τη δημοσίευση στοιχείων για το καταναλωτικό κλίμα νωρίτερα την Παρασκευή. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν , τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα υποχώρησαν τον Οκτώβριο, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν.

    Αρνητικό ρόλο έπαιξε και το άλμα κατά σχεδόν 6% των τιμών του πετρελαίου.

    Στο μέτωπο των ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου υποχώρησε κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,621%, ενώ αυτή του 2ετούς treasury ήταν σχεδόν 2 μονάδες βάσης χαμηλότερη στο 5,052%.

    Νωρίτερα, οι βασικοί δείκτες είχαν ανοίξει σε θετικό έδαφος, καθώς η αγορά βρήκε στήριξη στις θετικές τριμηνιαίες εκθέσεις από μια σειρά από μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες.  Η μετοχή της JPMorgan έκλεισε με άνοδο 1,5% και η Wells Fargo με κέρδη 2,99%, καθώς ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη των Citigroup και Blackrock, με τις μετοχές τους πάντως να κλείνουν με απώλειες 0,2% και -1,34% αντίστοιχα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η UnitedHealth Group (2,64%) καθώς και αυτή ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της Τravelers έκλεισε επίσης με ισχυρά κέρδη 2,17% ενώ στο +1,76% ολοκλήρωσε η Chevron, βρίσκοντας στήριγμα στην άνοδο του WTI.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι Walgreens ( -3,89%), Boeing (-3,34%) και Intel (-2,36%), ενώ IBM, Microsoft, Dow και Apple σημείωσαν απώλειες άνω του 1%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Εκρηκτική άνοδος κοντά στο +6% την Παρασκευή – Ξανά πάνω από 90 δολάρια το βαρέλι το Brent

    Νετανιάχου: «Τα αντίποινα αυτής της εβδομάδας στη Γάζα ήταν μόνο η αρχή»

    Χρυσός: Άνοδος άνω του 3% στα 1.941,5 δολάρια ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ