• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας ο Dow Jones, δεν τα κατάφερε ούτε την Τετάρτη ο Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με την ανάκαμψη που επιχείρησαν οι βασικοί δείκτες να χάνει τη δυναμική της στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, η Wall Street έκλεισε με μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.301,93 μονάδες με άνοδο 0,19% ενώ ο S&P 500 στις 4.183,96 μονάδες με κέρδη 0,21%. Αντίθετα, οριακές απώλειες -0,01% κατέγραψε ο Nasdaq, που έκλεισε στις 12.488,93 μονάδες.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Visa (6,44%), Microsoft (4,81%) και Salesforce (2,69%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Boeing (-7,53%),  Cisco (-3,12%) και Verizon (-1,96%).

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Τετάρτη βρέθηκαν τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών.

    Η Microsoft κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα, καλύτερα των εκτιμήσεων των επενδυτών, ενώ έδωσε αισιόδοξες προβλέψεις και για τα μελλοντικά έσοδα.

    Η Visa, η οποία βρέθηκε στην κορυφή του Dow Jones, κατάφερε να ξεπεράσει με τα αποτελέσματα τριμήνου τις προσδοκίες των αγορών, ενώ η Enphase Energy σημείωσε άνοδο 7,72% και βρέθηκε στην κορυφή του S&P 500.

    Από την άλλη πλευρά, η μητρική Alphabet της Google είδε την μετοχή της να κλείνει στο -3,67% αφού τα αποτελέσματα των κερδών του τεχνολογικού γίγαντα δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μάλιστα η διοίκηση, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, προειδοποίησε για ένα ακόμη δυνητικά αδύναμο τρίμηνο.

    Η Boeing, η οποία βρέθηκε στην τελευταία θέση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones και του S&P 500 κατέγραψε ένα τρίμηνο με απώλεια κερδών.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, τα βλέμματα στράφηκαν στη μετοχή της Meta, με την εταιρεία να ανακοινώνει καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα. Η μετοχή σημειώνει άνοδο 9% στη μετασυνεδριακή διαδικασία.



    ΣΧΟΛΙΑ