• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα με οριακές απώλειες

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Με οριακές απώλειες υποδέχθηκαν τον Ιούλιο οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, δύο ώρες περίπου μετά το άνοιγμα των αγορών.

    Τα μακροοικονομικά δεδομένα που θα δημοσιευτούν αυτή την εβδομάδα φαίνεται πως θα επηρεάσουν τις αγορές, οι οποίες αύριο Τρίτη, 4 Ιουλίου, θα παραμείνουν κλειστές λόγω του εορτασμού της επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Νωρίτερα σήμερα, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάιο υποχώρησε στο χαμηλότερό της επίπεδο από τον Μάιο του 2020.

    Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM κινήθηκε πτωτικά, αγγίζοντας τις 46 μονάδες από 46,9 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 47,2 μονάδες.

    Πρόκειται για την όγδοη διαδοχική μηνιαία πτώση.

    Παράλληλα, στις επόμενες ημέρες αναμένουμε τα νέα στοιχεία για τις παραγγελίες εργαστοσίων και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργείας, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι τον προηγούμενο μήνα καλύφθηκαν 213.000 θέσεων εργασίας με τον δείκτη ανεργίας να πέφτει στο 3,6% από το 3,7%.

    Αναμένοντας και τα υπόλοιπα μακροοικονομικά στοιχεία, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κινούνται με μεικτά πρόσημα.

    Πώς κινούνται οι Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq

    Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 34.424,54 μονάδες με οριακή άνοδο 0,05%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Goldman Sachs Group (1,76%) και Dow (1,22%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Microsoft Corp.(-1,03%) και Johnson & Johnson (-1,44%)

    Ο S&P 500 κυμαίνεται στις 4.451,36 μονάδες με οριακή άνοδο 0,02%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο αυτή την ώρα κινείται ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας της Πληροφορίας (1,63%).

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Fidelity National Information Services (6,51%) και Tesla (5,53%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Edwards Lifesciences Corp. (-3,73%) και Align Technology Inc. (-3,47%).

    Αντίθετα, ο Nasdaq κυμαίνεται στις 13.786,35 μονάδες με οριακές απώλειες -0,01%.

    Διαβάστε επίσης:

    OTE: Από 11 Ιουλίου η καταβολή καθαρού μερίσματος €0,5593/μετοχή

    Μicrosoft: Αντιμέτωπη με νέο πρόστιμο από την Κομισιόν

    Χρηματιστήριο: Ιστορικά υψηλά για Jumbo και Aegean, πάρτι στην Πειραιώς, με +9% το Ιατρικό, +6,3% η Lamda



    ΣΧΟΛΙΑ