• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα με μεικτά πρόσημα στους δείκτες – Νέα πτώση για τον Dow Jones

    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

    Αυτή την εικόνα προμήνυαν και τα futures των βασικών δεικτών δύο ώρες πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση, ανατρέποντας τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, όπου ο Dow Jones ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 38.000 μονάδες και ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, αν και χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

    Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 37.906,15 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,25%. Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Verizon Communications Inc. (4,91%), Procter & Gamble Co. (4,86%) και Walgreens Boots Alliance Inc. (1,66%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Intel Corp. (-1,17%), Johnson & Johnson (-2,43%) και 3M Co. (-9,37%).

    Ο S&P 500 κινείται στις 4.855,48 μονάδες με ήπια άνοδο 0,10%. Από τους κλάδους του δείκτη, σε επίπεδο ημέρας με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος των ΙΤ Υπηρεσιών (+0,76%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες ο κλάδος της Διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών (-0,52%). Σε επίπεδο μετοχών, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι United Airlines Holdings Inc. (9,24%), RTX Corp. (7,52%) και Enphase Energy Inc. (5,54%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι 3M Co. (-9,47%), INVESCO Ltd. (-7,04%) και D.R. Horton Inc. (-6,90%).

    Όσον αφορά τον τεχνολογικό Nasdaq κινείται στις 15.386,55 μονάδες με ήπια άνοδο 0,17%.

    Υπενθυμίζουμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, θα απασχολήσουν τον επενδυτικό κόσμο, ενώ η Fed συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Η Fed μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αγορών

    Η Fed συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αγορών, καθώς μας χωρίζουν μόλις 8 ημέρες από την επόμενη συνεδρίαση της FOMC στις 30-31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch της CME Group, το 97,4% των αναλυτών είναι πεπεισμένο ότι η Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα βασικά της επιτόκια μεταξύ 5,25 – 5,50%, ενώ το 2,6% προβλέπει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

    Την ίδια ώρα, οι αγορές αναμένουν τη συνεδρίαση του Μαρτίου, καθώς υπάρχει η ελπίδα ότι θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της μείωσης των επιτοκίων. Ωστόσο, ως γνωστόν, όλα θα κριθούν από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας με τους αξιωματούχους να εξετάζουν ενδελεχώς τα μακροοικονομικά δεδομένα. Πάντως, η συνεδρίαση του Μαρτίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και οι αξιωματούχοι θα προχωρήσουν στις πρώτες προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας. Σύμφωνα με το Fed Watch, οι αναλυτές είναι «διχασμένοι» για τη συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου, με το 56,5% να θεωρεί ότι η τράπεζα θα παγώσει για ένα ακόμα μήνα τα επιτόκιά της στο 5,25-5,50%, ενώ το 42,4% προβλέπει μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές, που αντιστοιχούν στο 1,1% και πιστεύουν ότι υπάρχει η πιθανότητα τα επιτόκια να μειωθούν κατά 50 μονάδες βάσης.

    Όπως και να ‘χει, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό, μέχρι να φτάσει στην τιμή στόχο του 2%.

    Διαβάστε επίσης:

    Όσκαρ 2024: Υποψήφιος για σκηνοθεσία ο Γιώργος Λάνθιμος, 11 υποψηφιότητες για το «Poor Things»

    Ryanair: Τέρμα ο «πόλεμος» με τις ταξιδιωτικές πλατφόρμες; – Νέα συνεργασία υπό όρους

    Wall Street: Οριακές απώλειες για τα futures του Dow – Πώς κινούνται τα futures των δεικτών



    ΣΧΟΛΙΑ