• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακές απώλειες για τα futures του Dow – Πώς κινούνται τα futures των δεικτών

    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

    Οι δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας σε θετικό έδαφος, με τον Dow Jones να ξεπερνά για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 38.000 μονάδες και τον S&P 500 να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό, αν και χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.001,81 μονάδες με άνοδο 0,36%, ο S&P 500 στις 4.850,43 μονάδες με κέρδη 0,22% ενώ ο Nasdaq στις 15.360,29 μονάδες με άνοδο 0,32%.

    Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου χρήσης του 2023, που έχουν ήδη ξεκινήσει να ανακοινώνονται.

    Η Fed μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αγορών

    Παράλληλα, η Fed συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αγορών, καθώς μας χωρίζουν μόλις 8 ημέρες από την επόμενη συνεδρίαση της FOMC στις 30-31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch της CME Group, το 97,4% των αναλυτών είναι πεπεισμένο ότι η Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα βασικά της επιτόκια μεταξύ 5,25 – 5,50%, ενώ το 2,6% προβλέπει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

    Την ίδια ώρα, οι αγορές αναμένουν τη συνεδρίαση του Μαρτίου, καθώς υπάρχει η ελπίδα ότι θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της μείωσης των επιτοκίων. Ωστόσο, ως γνωστόν, όλα θα κριθούν από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας με τους αξιωματούχους να εξετάζουν ενδελεχώς τα μακροοικονομικά δεδομένα. Πάντως, η συνεδρίαση του Μαρτίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και οι αξιωματούχοι θα προχωρήσουν στις πρώτες προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας. Σύμφωνα με το Fed Watch, οι αναλυτές είναι «διχασμένοι» για τη συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου, με το 56,5% να θεωρεί ότι η τράπεζα θα παγώσει για ένα ακόμα μήνα τα επιτόκιά της στο 5,25-5,50%, ενώ το 42,4% προβλέπει μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές, που αντιστοιχούν στο 1,1% και πιστεύουν ότι υπάρχει η πιθανότητα τα επιτόκια να μειωθούν κατά 50 μονάδες βάσης.

    Όπως και να ‘χει, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό, μέχρι να φτάσει στην τιμή στόχο του 2%.

    Πώς κινούνται τα futures

    Με ήπια άνοδο κινούντα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με εξαίρεση τα futures του Dow, τα οποία καταγράφουν οριακές απώλειες.

    Ειδικότερα, τα futures του Dow κινούνται με οριακές απώλειες 0,03% στις 37.989,64 μονάδες, ενώ του S&P κινούνται στις 4.856,54 μονάδες με ήπια άνοδο 0,13%.

    Όσον αφορά τα futures του Nasdaq κινούνται στις 17.631,76 μονάδες με ήπια άνοδο 0,18%.

    Διαβάστε επίσης:
    J.P. Morgan: Οι αγορές μετοχών υποεκτιμούν τους πραγματικούς κινδύνους

    Χάος στην Ερυθρά Θάλασσα: Φόβοι για τα κέρδη των εταιρειών – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται

    Ο Ναβάλνι τέθηκε σε απομόνωση σε φυλακή στην Αρκτική



    ΣΧΟΛΙΑ