• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα με μεικτά πρόσημα εν όψει των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

    Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μισή ώρα περίπου μετά το άνοιγμα των αγορών, εν όψει της ανακοίνωσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, όπως επίσης και τα εβδομαδιαία δεδομένα για την αγορά εργασίας.

    Τα οικονομικά στοιχεία για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, παρά το γεγονός ότι η Ανατολική χώρα είχε θέσει σε παύση τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία της COVID -19, ταρακούνησαν χθες τις αγορές σε διεθνές επίπεδο.

    Ωστόσο, οι επενδυτές σήμερα βρίσκονται σε αμηχανία, καθώς αύριο θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για των πληθωρισμό στις ΗΠΑ, όπως και η καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την αγορά εργασίας από το αρμόδιο υπουργείο.

    Υπενθυμίζουμε ότι, όσον αφορά τον πληθωρισμό, οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο δομικός πληθωρισμός για τον Ιούλιο θα αυξηθεί κατά 0,2% όπως και τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε επίπεδο έτους προβλέπουν ότι θα κινηθεί στο 4,7% από το 4,8% που κατέγραψε τον Ιούνιο. Ταυτόχρονα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός που περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, θα αυξηθεί στο 3,3% από το 3%.

    Ταυτόχρονα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που μας πέρασε αυξήθηκαν κατά 3 χιλιάδες και ότι άγγιξαν τις 230.000 από τις 227.000 που ήταν δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ σε επίπεδο 4 εβδομάδων θα αγγίξουν τις 231.010 από τις 228.250.

    Οι επενδυτές ελπίζουν ότι, η Fed θα παγώσει τα επιτόκιά της στην επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, αν στηριχθούμε στις δηλώσεις των αξιωματούχων κατά το τελευταίο διάστημα.

    Πώς κινούνται οι βασικοί δείκτες

    Ο Dow Jones κινείται στις 35.329,31 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04%.

    Αντίθετα, ο S&P 500 κινείται στις 4.494,63 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,11%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος της Ενέργειας (0,43%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινείται ο κλάδος των Cons Disc.

    Όσον αφορά τον Nasdaq κινείται στις 13.822,32 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,45%.

    Διαβάστε επίσης:

    Πηγές Υπ. Προστασίας Πολίτη: Σε πλήρη εξέλιξη η ΕΔΕ για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

    Ξέφρενο ράλι στην τιμή του φυσικού αερίου – Πού οφείλεται

    Ρωσία: Τουλάχιστον 45 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στην Μόσχα



    ΣΧΟΛΙΑ