• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Alphabet και Microsoft βύθισαν κατά 2% τον Nasdaq – Η Visa έσωσε το πρόσημο για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι


    Την τελευταία στιγμή ο Dow Jones κατάφερε να διατηρήσει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα το θετικό πρόσημο, σε μια δύσκολη ημέρα για τη Wall Street υπό το βάρος των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν η Alphabet και η Microsoft.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,01% στις 31.839,11 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,74% στις 3.830,59 και τον Nasdaq να παρασύρεται στις 10.970,99 μονάδες, καταγράφοντας βουτιά -2,04%.

    Η πτώση του Nasdaq ήρθε μάλιστα παρά την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο επίπεδο του 4%. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η βουτιά της Alphabet, η οποία μάλιστα σημείωσε τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2020.

    Οι μετοχές της μητρικής της Google σημείωσαν πτώση 9,14%, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.  Μάλιστα, η Alphabet κατέγραψε μείωση εσόδων στο προηγούμενο τρίμηνο, καθώς οι διαφημίσεις στο YouTube δεν είχαν την ανάλογη πορεία.

    Παράλληλα, ισχυρές ήταν οι απώλειες και για την Microsoft, η οποία έκλεισε στο -7,72%, σημειώνοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, πίσω μόνο από τη μετοχή της Boeing – που επίσης απογοήτευσε με τα αποτελέσματά της-  η οποία υποχώρησε κατά -8,69%. Η Microsoft ανέφερε  χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το cloud, αν και κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις  για τα κέρδη και τα έσοδα. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης καθοδήγηση εσόδων για το τρέχον τρίμηνο που ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones κατέγραψε η Visa με άλμα 4,66% ενώ ακολούθησε η 3M με κέρδη 3,53% και η Amgen στο +2,57%.

    Σημαντική ήταν και η άνοδο για τις μετοχές της  Harley-Davidson (12,61%) αφού η κατασκευάστρια μοτοσικλετών ανέφερε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα αποτελέσματα της Meta, τα οποί ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street. Στην κανονική συνεδρίαση η μετοχή της είχε υποχωρήσει κατά 7,72%. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε δεν φαίνεται να ικανοποίησαν την αγορά, με την μετοχή της να σημειώνει αυτή την ώρα πτώση 12%, στην μετασυνεδριακή διαδικασία

    Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη και έσοδα που ανακοίνωσε για το τρίμηνο η Ford, επίσης μετά το καμπανάκι της αποψινής συνεδρίασης. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε πως κατέγραψε καθαρές ζημιές στο τρίτο τρίμηνο, λόγω προβλημάτων  εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και της επένδυσης στο  Argo AI.

    Διαβάστε επίσης

    Bloomberg: Η Ευρώπη κινδυνεύει με «σοκ» στον εφοδιασμό ντίζελ λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

    Κέρδη σημείωσε ο χρυσός λόγω της πτώσης του δολαρίου

    Κέρδη στις ευρωαγορές λόγω Καναδά – Σε υψηλό πέντε εβδομάδων οι δείκτες



    ΣΧΟΛΙΑ