• Σχόλιο Αγοράς

    Κέρδη σημείωσε ο χρυσός λόγω της πτώσης του δολαρίου

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Η υποχώρηση του δολαρίου και η αποδυνάμωση των ομολόγων των ΗΠΑ, ήταν κάποιοι από τους λόγους που ο χρυσός σημείωσε κέρδη, την Τετάρτη, στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι επενδυτές όμως αναμένουν, τόσο την συνεδρίαση της Πέμπτης της ΕΚΤ, όσο και αυτήν την Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μέσα στο Νοέμβριο.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε κέρδη 11,20 δολάρια ή 0,7% για να διαμορφωθεί στα 1.669.20 δολάρια ανά ουγγιά.

    Πώς διαμορφώνονται τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου Δεκεμβρίου πρόσθεσαν 14 σεντς, ή 0,7%, στα 19,486 $ η ουγγιά.
    • Το παλλάδιο του Δεκεμβρίου κέρδισε 41,70 $ ή 2,2%, στα 1.960,50 $ ανά ουγγιά,
    • Η πλατίνα του Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 42,80 $ ή σχεδόν 4,7% στα 962,50 $ ανά ουγγιά.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού για τον Δεκέμβριο κέρδισαν 15 σεντς ή 4,4%, στα 3,545 δολάρια ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν την Τετάρτη καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων αποδυναμώθηκαν εν μέσω προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ταχύ ρυθμό της αύξησης των επιτοκίων.

    Από την άλλη, η Fed εξακολουθεί να αναμένεται ευρέως να επιτύχει αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο. Ακόμη είναι πιθανό να συζητήσει πόσο υψηλότερα μπορεί να αυξήσει με ασφάλεια το κόστος δανεισμού.

    Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ υποχώρησε τον Οκτώβριο, οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν απότομα τον Αύγουστο και υπήρχαν ενδείξεις ότι η επιθετική στάση της Fed άρχιζε να ψύχει την αγορά εργασίας.

    Λαμβάνοντας στοιχεία από τα στοιχεία, οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου μειώθηκαν, ενώ ο δείκτης του δολαρίου έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου, αίροντας την απήχηση του χρυσού για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα. Οι επενδυτές εστιάζουν επίσης στο ΑΕΠ των ΗΠΑ και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, ακολουθούμενη από τα αποτελέσματα του πληθωρισμού των ΗΠΑ την Παρασκευή.

     

    Διαβάστε επίσης

    Κέρδη στις ευρωαγορές λόγω Καναδά – Σε υψηλό πέντε εβδομάδων οι δείκτες

    Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 860 μον. με την ΜΟΗ στο +4%

    Πιέσεις στη Wall Street από τις Big Tech μετοχές, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Microsoft και Google



    ΣΧΟΛΙΑ