• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άλμα 320 μονάδων για τον Dow Jones πριν τη FED – Στο επίκεντρο ξανά η Τεχνητή Νοημοσύνη

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις αγορές μετοχών της Νέας Υόρκης να αναμένουν με ενδιαφέρον τις αυριανές ανακοινώσεις από τη FED.

    Μάλιστα, ο Dow Jones σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του εδώ και έναν μήνα, κλείνοντας στις 39.110,76 μονάδες με άνοδο  320,33 μονάδων ή +0,83%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 5.178,51 μονάδες με κέρδη 0,56% ενώ ο Nasdaq στις 16.166,79 μονάδες με άνοδο 0,39%.

    Η επιτροπή ανοικτής αγοράς της FED ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ομοσπονδιακή τράπεζα να διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια. Έτσι, η αγορά περιμένει περισσότερο τις ανανεωμένες προβλέψεις της για τη νομισματική πολιτική του 2024, αλλά και τα όσα θα πει την Τετάρτη ο Τερόμ Πάουελ.

    Υπενθυμίζεται πως στις προηγούμενες προβλέψεις των αξιωματούχων της επιτροπής FOMC, η πλειοψηφία είχε κάνει λόγο για τρεις μειώσεις κατά 0,25% έκαστη μέσα στο 2024. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τις νέες προβλέψεις έχει αναζωπυρωθεί, μετά τα «θερμότερα» του αναμενόμενου στοιχειά για τον πληθωρισμό τους πρώτους μήνες του 2024.

    Πάντως το ενδιαφέρον της αγοράς την Τρίτη στράφηκε περισσότερο στην Nvidia, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα νέα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Blackwell,  στο συνέδριο προγραμματιστών που διοργάνωσε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Το πρώτο τσιπ Blackwell, που ονομάζεται GB200, θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

    Ο  CEO της Nvidia Jensen Huang υπολόγισε ότι ένα τσιπ θα μπορούσε να κοστίσει 30.000 έως 40.000 δολάρια, ενώ ανέφερε μιλώντας στο CNBC ότι ο προϋπολογισμός έρευνας και ανάπτυξη ανήλθε συνολικά σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

    H μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άνοδο 1,07%.

    Ενδιαφέρον υπήρξε επίσης και για τις μετοχές των Apple και Alphabet, καθώς η πρώτη φαίνεται να συζητά τη χρησιμοποίηση του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης Gemini της Google για τα iPhone. Η μετοχή της Apple έκλεισε με άνοδο 1,36% ενώ αυτή της Alphabet έκλεισε τελικά στο -0,38%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Home Depot κλείνοντας στο +2,02%, ενώ ακολούθησε η McDonald’s στο +1,54%. Πέρα από την Apple, άνοδο άνω του 1% σημείωσαν και οι  UnitedHealth Group, Nike, Honeywell International και Goldman Sachs.

    Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση από τις μετοχές του Dow Jones σημείωσε η Intel, κλείνοντας στο -1,55%, ενώ άλλες δύο μετοχές,  οι Cisco και Johnson&Johnson έκλεισαν με ήπιες απώλειες.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έκλεισε με νέες απώλειες στα 2.159,7 δολάρια η ουγγιά

    Disney: Ο Τζορτζ Λούκας στηρίζει Ίγκερ στη μάχη με τον Νέλσον Πελτς

    Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη για τον Stoxx 600 εν αναμονή των ανακοινώσεων από τη FED



    ΣΧΟΛΙΑ