ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το χρηματιστήριο του Σάο Πάολο κατέγραψε άνοδο πάνω από 5% σήμερα, δύο ώρες προτού ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του, την επομένη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα, στις οποίες ο απερχόμενος ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου απέσπασε ποσοστό καλύτερο από το αναμενόμενο.
Ο δείκτης Ibovespa κατέγραφε άνοδο 5,20% στις 15.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) και διαμορφωνόταν στις 115.762 μονάδες, με τους επενδυτές να εκφράζουν ικανοποίηση επίσης για μια άνοδο των υπερσυντηρητικών στο Κογκρέσο με την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν οι φιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία.
Την Κυριακή, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου έλαβε το 43% των ψήφων, πίσω από τον κεντροαριστερό πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (48%), μια διαφορά αρκετά μικρότερη από αυτήν που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.
Οι κοινές μετοχές του μεγάλου δημόσιου ομίλου Petrobras εκτινάχθηκαν πάνω από 7%.
Αυτές οι αυξήσεις των τιμών εξηγούνται από το γεγονός ότι “όποιος κι αν είναι ο νικητής (του δεύτερου γύρου στις 30 Οκτωβρίου) θα πρέπει να κυβερνήσει με ένα Κογκρέσο πιο δεξιό, πιο φιλελεύθερο, με θέσεις υπέρ της αγοράς, και το οποίο θα έχει μεγάλη βαρύτητα”, εξηγεί ο οικονομολόγος Ιγκόρ Μασέντο ντε Λουσένα.
Το Φιλελεύθερο Κόμμα (PL) του Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει πλέον 99 έδρες αντί για 76 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και έγινε το κόμμα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη Γερουσία λαμβάνοντας 15 έδρες σε σύνολο 81, έναντι 7 εδρών που είχε προηγουμένως.
Επιπλέον, τα κόμματα του κέντρου σημείωσαν άνοδο, ενώ το Κόμμα Εργαζόμενων (PT) του Λούλα σημείωσε μικρότερη πρόοδο από την αναμενόμενη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Wall Street: Με άλμα άνω του 2% ξεκίνησε ο Οκτώβριος
Άλμα 5% του πετρελαίου λόγω ενδεχόμενης μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Τραμπ απορρίπτει διαμεσολαβήσεις για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν – Ζητά από τις χώρες να στείλουν πολεμικά πλοία για το «άνοιγμα» των Στενών του Ορμούζ
- Θεοδωρικάκος στο συνέδριο του BHCCI: «Το διμερές εμπόριο είναι στα 5,4 δισ. ευρώ»
- Κικίλιας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου»
- Αραγτσί: «Θα επιτεθούμε σε εγκαταστάσεις αμερικανικών εταιρειών στην περιοχή αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές υποδομές του Ιράν»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.