• Σχόλιο Αγοράς

    Τρίτη ημέρα κερδών για τη Wall Street, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση

    χρηματιστές στη wall street


    Την ανοδική τους αντίδραση, έστω και με ηπιότερο τρόπο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, συνέχισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.823,35 μονάδες με οριακή άνοδο  +0,07%, ο S&P 500 στις 4.367,48 μονάδες  με άνοδο  +0,20% ενώ ο Nasdaq στις 14.684,60 μονάδες με άνοδο 0,36%.

    Οι επενδυτές κατάφεραν να αφήσουν στην άκρη τον προβληματισμό που προκάλεσαν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Ειδικότερα, οι νέες αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 419.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν 350.000. Μάλιστα ο αριθμός ήταν αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχαν καταγραφεί 360.000 αιτήσεις.

    Την ίδια ώρα η αγορά είδε με ενδιαφέρον την ΕΚΤ  να δεσμεύεται να διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, ώστε να είναι δυνατή η αύξηση του πληθωρισμού στον στόχο του 2%. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια έως ότου δει να επιτυγχάνεται ο στόχος του 2% «πολύ πριν το τέλος του ορίζοντα των προβλέψεων της και με διάρκεια».

    Οι τεχνολογικές μετοχές κατάφεραν να σπρώξουν προς το θετικό έδαφος την αγορά, εκμεταλλευόμενες και την νέα υποχώρηση της απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, η οποία κινήθηκε στα 1,265% μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία. Την Τετάρτη η απόδοση του ομολόγου είχε ενισχυθεί μετά από συνεχόμενες ημέρες υποχώρησης, που την είχαν φέρει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έως το 1,17%.

    Έτσι, η μετοχή της Salesforce έκλεισε με άνοδο 2,55%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones ενώ στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Μιcrosoft, στο +1,68%, έπειτα και από την έκθεση της Citi που προβλέπει άνοδο για την μετοχή πάνω από 30% μέχρι την επόμενη χρονιά.

    Η μετοχή της Apple έκλεισε  στο +0,96% μετά την έκθεση της Cannacord Genuity που κάνει αναφορά σε «ισχυρή ζήτηση» για τα προϊόντα της, ενώ εκτός Dow Jones, η Amazon και η Facebook έκλεισαν με άνοδο 1,47% και 1,43% αντίστοιχα. Αντίθετα, η μετοχή της Texas Istruments, υποχώρησε κατά 5,32% καθώς η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή της για το τρίτο τρίμηνο, παρά τα θετικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

    Αντίθετα, ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών με την JPMorgan να κλείνει στο -1,26%, την Walls Fargo στο -1,68% και την Bank of America στο -1,35%

    Μετά το κλείσιμο της αγοράς, τόσο η Snap όσο και η Twitter ανακοίνωσαν καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, με τις μετοχές τους στην μετασυνεδριακή διαδικασία να κινούνται στο +13% και +7% αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ