• Σχόλιο Αγοράς

    Τρικλοποδιά στην αγορά η αλλαγή θεματοφύλακα σε Eurobank και ΕΤΕ

    Στον κυκλώνα της αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες οι εισηγμένες – Ποιες ανησυχούν – Τι κινήσεις κάνουν


    Ήταν στραβό το κλίμα, το ‘φαγε και ο γάιδαρος…

    Η αγορά πληρώνει στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας την τυπική αλλαγή θεματοφύλακα που έχουν τα ξένα funds σε Eurobank ΕΥΡΩΒ 3,13% 1,98 και Εθνική Τράπεζα, πράξη που έγινε με σχετικό discount της τάξης του 5,5% και για τις δύο μετοχές.

    Η αξία των πακέτων σε Eurobank και Εθνική αγγίζει τα 175 εκατ. ευρώ, ενώ άλλαξαν χέρια το 2,74% στη Eurobank και το 3,5% στην ETE. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να παρασύρει τον τραπεζικό κλάδο σε πτώση της τάξης του 3%, αν και ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί μεν, λιγότερο δε, σε ποσοστό 1,7% και στις 908,6 μονάδες.

    Η αγορά και οι παράγοντές της εμφανίζονται απόλυτα καθησυχαστικοί ως προς την πρακτική που ακολουθήθηκε στις τράπεζες διότι τα κομμάτια αυτά δεν έφευγαν ανοιχτά στην αγορά για να προκληθεί πανικό, το αντίθετο μάλιστα τα ισχυρά χαρτοφυλάκια παίρνουν θέση στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές στην αρχή της νέας χρονιάς. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τη συνέχεια…

    Έπειτα από δύο ώρες συναλλαγών, ο καθαρός τζίρος παραμένει υποτονικός στα 26 εκατ. ευρώ.

    Οι επενδυτές έχουν άλλο πράγμα στο μυαλό τους: το πού θα φτάσει η κρίση στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί και την απάντηση των Ιρανών που βομβάρδισαν αμερικανική βάση στο δυτικό Ιράκ.

    Ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακής κ. Τάκης Ζαμάνης σχολιάζει στο mononews.gr ότι είναι κάτι σύνηθες η αλλαγή θεματοφύλακα.



    ΣΧΟΛΙΑ