• Σχόλιο Αγοράς

    Θετική ξανά η εβδομάδα για τον χρυσό, παρά την πτώση της Παρασκευής – Εβδομαδιαίο άλμα 12% για το παλλάδιο

    • NewsRoom
    Χρυσός: Γιατί οι Γερμανοί σπεύδουν σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου


    Με πτώση έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, καταφέροντας ωστόσο να κλείσε με κέρδη την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εμπιστεύτηκαν το πολύτιμο νόμισμα ως επένδυση ασφάλειας κόντρα στον υψηλό πληθωρισμό.

    Ο χρυσός, πάντως, δέχεται τις πιέσεις της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων, ενώ η αγορά έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στην επικείμενη συνεδρίαση της FED την ερχόμενη εβδομάδα.

    Την Παρασκευή, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού υποχώρησε κατά 0,6% κλείνοντας στα 1.831,80 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,8%.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,6% την Παρασκευή στα 24,32 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε την καλύτερη του επίδοση από τον περασμένο Μάρτιο με κέρδη 6,1%. Ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με πτώση1,3% στα 4,524 δολάρια ανά λίβρα, με την εβδομάδα να κλείνει με άνοδο 2,3%, η πλατίνα Απριλίου έκλεισε την Παρασκευή με πτώση 1,5% στα 1.035,10 δολάρια ανά ουγγιά (εβδομάδα +7,3%).

    Τέλος το  παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με νέα άνοδο 1,5% στα 2.104,30 δολάρια ανά ουγγιά, ανεβάζοντας τα κέρδη της εβδομάδας στο +12%.

    Διαβάστε επίσης

    Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές – Βουτιά 16,6% για τη Siemens Energy

    Χάος στην αγορά crypto: Βουτιά έως τα 37.700 δολάρια για το Bitcoin, άνω του 14% η πτώση στο Ether



    ΣΧΟΛΙΑ