• Σχόλιο Αγοράς

    Θέλει να κάνει το 3Χ3 το Χρηματιστήριο-Ποια χαρτιά παίζουν

    • Στ. Κ. Χαρίτος
    Wall Street


    Η τρίτη ανοδική συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χρηματιστήριο με τον γενικό δείκτη να επιχειρεί πάνω από τις 870 μονάδες και με τις συναλλαγές πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα των συναλλαγών αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

    Η παρουσία του Prem Watsa της Fairfax στην Ελλάδα, πέραν του ότι ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, αλλά και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να προσελκυστούν επενδύσεις, δείχνει ότι ο ίδιος ενδεχομένως να επισπεύσει κάποιες ανακατατάξεις στο επιχειρηματικό μοντέλο της Εurobank στην οποία κατέχει το 33%. Η μετοχή ανακάμπτει σήμερα πάνω από τα 0,85 ευρώ με κέρδη λίγο πάνω από τη μία ποσοστιαία μονάδα.

    Τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου των τραπεζών, τα οποία, σημειωτέον, όπως αναφέρουν πληροφορίες παραμένουν ανοιχτά, έστω και σιωπηρώς μετά την λήξη τους, αλλά και η βελτίωση των όρων δανεισμού τους μετά την επιτυχημένη έκδοση του ελληνικού 7ετούς ομολόγου επαναφέρουν τον κλάδο στο προσκήνιο.

    Στο 1,65 plus, η μετοχή της Alpha Bank, με κέρδη πάνω από 2%, πάνω από 1% ανακάμπτει και σήμερα η Εθνική, στα 2,38 ευρώ αγγίζοντας τις 100 χιλιάδες τεμάχια όγκο και 1,50% τα κέρδη της Πειραιώς, στα 2,84 ευρώ, ιδιαίτερα ενθαρρυντική απόδοση, μετά τις επαφές της τράπεζας με θεσμικούς στο Λονδίνο τις προηγούμενες μέρες.

    Κατά τα άλλα, ο υποτιμημένο, για πολλούς, ΑΔΜΗΕ, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών που «αγαπούν» τα ενεργειακά χαρτιά, με τον «Διαχειριστή» να κερδίζει μόλις 1 λεπτό στην πρώτη ώρα συναλλαγών, στα 2,14 ευρώ.

    Η ΔΕΗ ξεκίνησε με φόρα στα 2,30 ευρώ, αλλά επανέρχεται στα 2,25 ευρώ, με την αγορά να αναμένει τις προγραμματικές δηλώσεις του καθ’ύλην αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη στην Βουλή την Κυριακή.

    Πάνω από 2% η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, μετά την αποκάλυψη του mononews.gr, για την επένδυση στην Θίσβη, διεκδικώντας άδεια ηλεκτροπαραγωγής από την ΡΑΕ.

    Μεγάλα κέρδη για την Βιοκαρπέτ που έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Αλουμύλ, αντίδραση και στην Άβαξ με την αναδιάρθρωση του ομίλου να βρίσκεται σε εξέλιξη, στον Μουζάκη, εταιρεία με ιδιαίτερα χαμηλό δανεισμό και μεγάλη έκταση – φιλέτο στον Κηφισό και βεβαίως Πλαίσιο, εταιρεία, με ιδιαίτερα χαμηλό δανεισμό σε σχέση με την καθαρή της θέση.



    ΣΧΟΛΙΑ