• Σχόλιο Αγοράς

    Τα πάνω-κάτω στη Wall Street, έχασε όλα τα κέρδη στο τέλος

    • NewsRoom
    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Μετά από μια έντονης μεταβλητότητας συνεδρίαση στη Wall Street, οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν τελικά σε αρνητικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα βρέθηκαν να κινούνται με άνοδο άνω του 1%. Κάτι που δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αυριανό άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Ευρώπης.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 32.632,64 μονάδες με απώλειες -0,56%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.170,70 μονάδες με πτώση -0,72% ενώ  ο Nasdaq έκλεισε στις  12.795,55 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,28%.

    Νωρίτερα, οι μετοχές είχαν επιχειρήσει να ανακάμψουν από τις ισχυρές απώλειες της συνεδρίασης της Δευτέρας, με τον Dow Jones να κινείται έως τις 33.402,98 μονάδες. Ωστόσο, καθώς οι  επενδυτές συνεχίζουν να προσπαθούν να αξιολογούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, συνεχίζει να τροφοδοτείται η ανησυχία γύρω από μια πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης εν μέσω διογκούμενου πληθωρισμού, που προκαλεί έντονη αστάθεια στις αγορές.

    Οι επενδυτές άκουσαν την Τρίτη τον Τζο Μπαίντεν να ανακοινώνει απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, ενώ προς ανάλογες κινήσεις προχώρησαν τόσο η Βρετανία όσο και η ΕΕ που παρουσίασαν τα δικά τους σχέδια για σταδιακή ενεργειακή απεξάρτηση από τη Μόσχα. Οι ανακοινώσεις οδήγησαν σε άλμα τις τιμές του πετρελαίου, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να σημειώνουν αρχικά άλμα άνω του 7% πριν κλείσουν τελικά με άνοδο 4%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 8 έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Caterpillar  με άλμα 6,76% και ακολούθησαν η Chevron με κέρδη 5,24% και η Boeing με άνοδο 2,74%. Οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν οι Coca-Cola (-3,96%), Procter & Gamble (-3,96%) και UnitedHealth (-2,75%).

    Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Alphabet  ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Mandiant Inc. έναντι $23 ανά μετοχή ή περίπου $5,4 δισ. σε μετρητά.



    ΣΧΟΛΙΑ