• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» ΟΠΑΠ, τράπεζες και γενικός δείκτης

    • Δημήτρης Κόκκορης
    Οι τρεις λόγοι που η αγορά μένει καθηλωμένη, ο ΟΠΑΠ και ο Σωκράτης Λαζαρίδης

    Οι τρεις λόγοι καθήλωσης της οικονομίας


    Με το… αριστερό ξεκίνησε και η δεύτερη μετεκλογική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας καθώς ο γενικός δείκτης, οι τράπεζες και ο ΟΠΑΠ κινούνται σε πτωτική τροχιά.

    Η πολυσυζητημένη μετοχή του ΟΠΑΠ η οποία ξεκίνησε από σήμερα να διαπραγματεύεται εκ νέου άνοιξε με απώλειες άνω του 3% οι οποίες όμως στη συνέχεια μετριάστηκαν. Έτσι ένα τέταρτο μετά από την έναρξη των συναλλαγών, το «χαρτί», βρίσκεται στα 9, 865 ευρώ καταγράφοντας απώλειες 1,84%.

    Η τιμή της μετοχής βρίσκεται αισθητά πιο πάνω από τα 9,12 ευρώ που έχουν οριοθετηθεί με βάση τη δημόσια πρόταση προαιρετικού χαρακτήρα που έχει υποβάλλει το τσέχικο Sazka Group, ελεγχόμενο από τον Κάρελ Κόμαρεκ, εκ των βασικών μετόχων της εισηγμένης εταιρείας.

    Σε ότι αφορά στο γενικό δείκτη, εμφανίζει απώλειες 0,54% που είναι σχεδόν οι μισές σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς αλλά έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών απωλειών της τάξεως του 1,84% που είχε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης.

    Οι τράπεζες που χθες υποχώρησαν κατά 6% άνοιξαν σήμερα με πτώση 2,5% η οποία βαθμιαία έχει περιοριστεί στο 1,1%.

    Και η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να έχει έντονη μεταβλητότητα αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα αν στο τέλος θα νικήσουν οι αγοραστές ή αν οι πωλητές θα εξακολουθήσουν να έχουν το πάνω χέρι.



    ΣΧΟΛΙΑ