• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» η Wall Street, περιμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό – Στο -1,19% ο Nasdaq μετά την προειδοποίηση της Micron

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις και την αγορά να αναμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Ιουλίου στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε την συνεδρίαση της Τρίτης με νέες απώλειες.

    Ο Dow Jones ολοκλήρωσε στις 32.774,41 μονάδες με πτώση -0,18%, ο  S&P 500 έκλεισε στις 4.140,06 μονάδες με απώλειες -0,12%, ενώ ο Nasdaq πραγματοποίησε βουτιά 1,19% κλείνοντας στις  12.493,93 μονάδες.

    Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για τον S&P 500, αν και όλες με σχεδόν οριακές απώλειες. Ο δείκτης έχει κλείσει με πτώση τις έξι από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, ενώ βρήκε μια στήριξη  στον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών, γύρω στις 4.112 μονάδες.

    Από την άλλη, η πίεση στις τεχνολογικές μετοχές ήρθε μετά τη νέα προειδοποίηση από εταιρεία κατασκευής τσιπ, αυτή τη φορά την Micron, για πιθανόν χαμηλότερα έσοδα του αναμενόμενου στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω «μακροοικονομικών παραγόντων και περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού». Η μετοχή υποχώρησε κατά 3,75%.

    Η εβδομάδα έχει ξεκινήσει άσχημα για τις μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών. Μια μέρα νωρίτερα, άλλωστε, σε μια ανάλογη προειδοποίηση με αυτή της Micron είχε προχωρήσει και η Nvidia, η μετοχή της οποίας συνέχισε και την Τρίτη να υποχωρεί, κλείνοντας στο -3,97%.

    «Πρόκειται για δύο μεγάλους παίκτες που νομίζω ότι οι επενδυτές πίστευαν ότι ήταν σε καλύτερη θέση να πλοηγηθούν σε ορισμένα από αυτά τα πρόσφατα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Νομίζω ότι υπάρχει ανησυχία ότι αυτό θα βαρύνει πραγματικά την τεχνολογία», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda.

    Το κλίμα δεν βελτιώθηκε ούτε με την έγκριση του νομοσχεδίου για την επαναφορά της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ, από τον Αμερικανό πρόεδρο. Η μετοχή της AMD έκλεισε επίσης στο -4,53% την Τρίτη.

    Από εκεί και πέρα, ισχυρή πτώση 29,64% σημείωσε η  Novavax, μετά τη μείωση της καθοδήγησης εσόδων για ολόκληρο το έτος λόγω της κακής ζήτησης για τα εμβόλια της για την Covid-19. Η Upstart έκλεισε στο -11,84% αφού η εταιρεία καταναλωτικών δανείων ανέφερε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που έχασαν τις προσδοκίες τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα.

    Άσχημη ήταν η μέρα και για τις εταιρείες κρουαζιέρας, με την Norwegian Cruise Line να υποχωρεί κατά 10,57% καθώς  ανέφερε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που έχασαν τις προσδοκίες της Wall Street και παρείχαν δυσοίωνες οδηγίες, προβλέποντας ότι τα επίπεδα πληρότητας δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα προ της πανδημίας επίπεδα μέχρι το επόμενο έτος. Η Royal Caribbean Cruises και η Carnival υποχώρησαν περισσότερο από 5%.

    Αρνητική ήταν η ημέρα και για τις εμπορικές εταιρείες. Η Ralph Lauren  υποχώρησε κατά 4,34%, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, καθώς προειδοποίησε πως  ισχυρό δολάριο θα επιβραδύνει την αύξηση των εσόδων το 2023. Η Signet Jewelers έκλεισε με απώλειες -11,87% καθώς μείωσε την καθοδήγησή της για το δεύτερο τρίμηνο και το σύνολο του έτους, ενώ η  Allbirds  μείωσε επίσης την καθοδήγηση αφού επισήμανε μια επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, στέλνοντας τις μετοχές της στο -19,22%.

    Βουτιά 10,55% σημείωσε και η Coinbase η οποία, μάλιστα, δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα αποτελέσματά που ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης

    Μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας ήταν η  Nielsen η οποία έκλεισε στο +21,18% σε μια συμφωνία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι περισσότερες πετρελαϊκές, με την Occidental Petroleum Corporation να κλείνει στο +3,95% μετά την είδηση πως η Berkshire Hathaway του Warren Buffet αύξησε το μερίδιό της πάνω από το 20%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Travelers (1,84%),  Chevron (1,30%) και  McDonald’s (1,27%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Salesforce (-3,96%), Nike (-3,41%) και  Intel (-2,43%).

    Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται πλέον στις αυριανές ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου. Η αγορά αναμένει πως θα υπάρξει μια μικρή επιβράδυνση, από το 9,1% του Ιουνίου περίπου στο 8,7%.

    Διαβάστε επίσης

    Η Ρωσία, το Ιράν και οι επικείμενες ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έστειλαν το WTI στα 90,50 δολάρια

    Ήπια άνοδος του χρυσού εν αναμονή της ανακοίνωσης του πληθωρισμού των ΗΠΑ

    Micron: Ρίχνει 40 δις στην αγορά για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών



    ΣΧΟΛΙΑ