• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street – Βουτιά 7,68% για την Alphabet

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τις επιχειρηματικές κινήσεις να επανέρχονται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 33.949,01 μονάδες με απώλειες -0,61%, ο S&P 500 στις 4.117,86 μονάδες με πτώση -1,11% ενώ ο Nasdaq στις 11.910,52 μονάδες με βουτιά -1,68%.

    Η συνεδρίαση της Τετάρτης ήρθε στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος επανέλαβε πως η διαδικασία αποπληθωρισμού στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσεις, αν και θα χρειαστεί ακόμα χρόνος μέχρι ο πληθωρισμός να επανέλθει κοντά στον στόχο του 2%.

    Η μετοχή της Under Armour υποχώρησε κατά 8,18% παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τα ετήσια καθαρά κέρδη της.

    Η Uber η οποία ενημέρωσε ότι στοχεύει σε κερδοφόρο χρήση το 2023, αφότου ολοκλήρωσε το περασμένο έτος με εκρηκτικά κέρδη υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς λόγω ανάκαμψης της ζήτησης από την πανδημία, είδε τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 5,53%.

    Η μετοχή της Alphabet, αντίθετα, υποχώρησε κατά 7,68%, μετά από ένα αρνητικό δημοσίευμα σχετικά με τις επιδόσεις του νέου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες, του Bard.

    Τέλος η  μετοχή της Bed Bath and Beyond υποχώρησε κατά 13,29% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πως κατάφερε να βρει κεφάλαια 225 εκατ. δολαρίων από πωλήσεις μετοχές στην προσπάθειά της να αποφύγει την χρεωκοπία.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι UnitedHealth Group (1,33%), Merck (0,91%) και Goldman Sachs (0,19%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Intel (-2,79%), Chevron (-2,35%) και Nike (-1,93%).

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης ανοδικά κινείται στη μετασυνεδριακή διαδικασία η μετοχή της Disney καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα άνοδος για χρυσό, ασήμι και τιμές πετρελαίου



    ΣΧΟΛΙΑ