• Σχόλιο Αγοράς

    Νέα άνοδος για χρυσό, ασήμι και τιμές πετρελαίου

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Νέα άνοδο σημείωσαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου ενισχυμένα από την αύξηση της ζήτησης ενέργειας, παρά τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα  αποθέματα αργού.

    Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών την Τετάρτη ανέφερε άνοδο για τα εγχώρια αποθέματα αργού πετρελαίου, για έβδομη συνεχή εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό χρησιμοποίησης των διυλιστηρίων των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 2,2%, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης διυλιστηρίων «αναμένουν αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης».

    Το συμβόλαιο Μαρτίου του West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,33 δολ., ή 1,7%, για να διαμορφωθεί στα 78,47 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου σε πρώτο μήνα από τις 31 Ιανουαρίου.

    Το Brent Απριλίου  προσέθεσε 1,40 δολάρια ή 1,7%, στα 85,09 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το υψηλότερο από τις 27 Ιανουαρίου.

    Χρυσός

    Την ίδια ώρα, μικρά κέρδη κατέγραψε ο χρυσός για τρίτη διαδοχική ημέρα στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ.

    Ο χρυσός βρήκε στήριγμα στην πτώση του δολαρίου, που κατέστησε το πολύτιμο μέταλλο φθηνότερο.

    Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 0,3% ή 5,90 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.890,70 δολάρια που είναι η υψηλότερη τιμή από τις 2 Φεβρουαρίου.

    Στα άλλα μέταλλα το ασήμι Μαρτίου κέρδισε 1,1% στα 22,42 δολάρια ανά ουγγιά ενώ ο χαλκός Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,1% στα 4,0355 ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,28% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ