• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» άνοιξε η Wall Street, παρά την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες κινείται στο άνοιγμα της Παρασκευής η Wall Street, συνεχίζοντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε την Πέμπτη λόγω της αύξησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

    Με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί σήμερα κάτω από το 1,5% (την Πέμπτη είχε ξεπεράσει το 1,6%) οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα νέα στοιχεία από την οικονομία. Οι επενδυτές ανησυχούν πως η αύξηση των αποδόσεων συνδέεται με τις εκτιμήσεις για μια πιθανή αύξηση του πληθωρισμού το επόμενο διάστημα, λόγω και των μέτρων τόνωσης της οικονομίας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αλλαγή στάσης από την πλευρά της FED, παρά τις διαβεβαιώσεις του Τζερόμ Πάουελ για διατήρηση της πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων.

    Σύμφωνα με τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία, το εισόδημα των νοικοκυριών ενισχύθηκαν κατά 10% τον Ιανουάριο, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2,4%, χάρη και στο πακέτο τόνωσης των 900 δισ. δολαρίων που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο. Ήδη το Κογκρέσο ετοιμάζεται να εγκρίνει το επόμενο διάστημα ένα νέο πακέτο στήριξης, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, με ακόμα μεγαλύτερες προβλέψεις για την ενίσχυση των νοικοκυριών.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, στις 31.067,64 μονάδες, με απώλειες -1,06%, ο  S&P 500 στις 3.812,60 μονάδες με απώλειες -0,44% και ο Nasdaq στις 13.111,85 μονάδες, με απώλειες -0,06%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ