• Σχόλιο Αγοράς

    Στα υψηλά μηνός έκλεισε ο χρυσός

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Ο χρυσός έφτασε σχεδόν σε υψηλό ενός μηνός την Πέμπτη, ενισχυμένος από την υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ και των αποδόσεων του Δημοσίου. Οι επενδυτές περίμεναν την έκθεση του Ιουλίου για την απασχόληση, η οποία μπορεί να επηρεάσει την πορεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων.

    Οι τιμές

    •  Ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,7% για να διαμορφωθεί στα 1.806,90 δολάρια η ουγγιά στην Comex, το υψηλότερο τελείωμα για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.
    • Το ασήμι του Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 32 σεντς ή 1,6%, κλείνοντας στα 20,12 $ ανά ουγγιά.
    • Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 69,60 $ ή 3,4%, για να λήξει στα 2.077,50 $ ανά ουγγιά,
    • Η πλατίνα Οκτωβρίου σκαρφάλωσε 36,40 $ ή 3,9% στα 924,9 $ ανά ουγγιά
    • Ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1 σεντ, κλείνοντας στα 3,48 δολάρια ανά λίβρα.

     

    Τι λένε οι αναλυτές

    Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,4% την Πέμπτη, αφού το κίτρινο μέταλλο έσπασε ένα σερί πέντε ημερών την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν μετά τα στοιχεία από τον τομέα των υπηρεσιών των ΗΠΑ εξέπληξαν τις αγορές με δυναμική και βοήθησαν να απαλειφθούν ορισμένοι φόβοι ύφεσης.

    Το βαρόμετρο ISM των επιχειρηματικών συνθηκών σε εταιρείες προσανατολισμένες στις υπηρεσίες, όπως εστιατόρια, λιανοπωλητές και ξενοδοχεία, τον Ιούλιο ανήλθε σε υψηλό τριών μηνών στο 56,7%, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία συνεχίζει να επεκτείνεται παρά τους αυξανόμενους αντίθετους ανέμους.

    Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες των εργοστασίων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2% τον Ιούνιο, δήλωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, σε μια έκθεση που πρόσφερε μερικά καλά νέα για την οικονομία. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch είχαν προβλέψει άνοδο 1,2%.

    «Ο χρυσός πιέζει και πάλι υψηλότερα καθώς οι αποδόσεις υποχωρούν από τα υψηλά αυτής της εβδομάδας και το δολάριο αμβλύνεται», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA, σε σημείωμα του την Πέμπτη. «Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για μια περίπτωση που το μήνυμα της Fed δεν περνάει ή οι επενδυτές δεν το αγοράζουν, αλλά η αγορά εξακολουθεί να ευνοεί τις 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και μια αντιστροφή προς τα μέσα του επόμενου έτους».

    Σύμφωνα με τον Erlam, μια ώθηση προς το 1.800 είναι δυνατή καθώς «περισσότερες συζητήσεις για την ύφεση θα μπορούσαν επίσης να ευνοήσουν τον χρυσό, καθώς μπορεί να μειώσει τις προσδοκίες για τα επιτόκια και να προκαλέσει ροές ασφαλούς καταφυγίου».

    Διαβάστε επίσης

    Blackrock: Στην αγορά των bitcoin μπαίνει ο μεγαλύτερος διαχειριστής assets

    Γερμανία: Ένας στους έξι σε κίνδυνο φτώχειας το 2021 – Δυσοίωνες οι προβλέψεις ενόψει του χειμώνα



    ΣΧΟΛΙΑ