• Σχόλιο Αγοράς

    Στα χαμηλά ημέρας έκλεισε η Wall Street – Βουτιά πριν τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με  σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε για τους βασικούς δείκτες της Wall Street η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους αναλυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν τον νέο κύκλο εταιρικών αποτελεσμάων.

    Η αγορά μάλιστα έκλεισε στα χαμηλά ημέρας. Και αυτό παρά την θετική εικόνα στο πρώτο μισό της συνεδρίασης.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 34.496,06 μονάδες με πτώση -0,72%, ο S&P 500 στις 4.361,19 μονάδες με απώλειες -0,69% και ο Nasdaq στις 14.486,20 μονάδες με πτώση -0,64%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, ανοδικά κατάφεραν να κλείσουν μόλις 5 μετοχές (Home Depot  0,82%, Salesforce 0,50%, P&G 0,33%, Coca-Cola  0,20% και Walgreens 0,08%). Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Verizon (-2,03%), JPMorgan (-2,07%) και Visa (-2,21%).

    Από την αλλαγή του προσήμου, ειδικά κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης στη Wall Street, δεν έφυγαν ανεπιρέαστες ούτε οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, οι οποίες μέχρι εκείνη την ώρα πρωταγωνιστούσαν χάρη στη νέα άνοδο των τιμών του WTI, το οποίο έφτασε ενδοσυνεδριακά έως τα 82 δολάρια το βαρέλι, πριν υποχωρήσει κοντά στα 80,52 δολάρια το βαρέλι.

    Πλέον η αγορά στρέφει το ενδιαφέρον της στα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο με τις τράπεζες να είναι όπως πάντα αυτές που ξεκινούν, με την JP Morgan να ξεκινά την Τετάρτη και τις Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup να ακολουθούν. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των Delta Airlines και Walgreens Boot Alliance μέσα στην εβδομάδα.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς θα είναι κυρίως εντοπισμένο στις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν πάνω στην απόδοσή των εταιριών τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και η αύξηση του πληθωρισμού.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Coca Cola παρέσυραν στο κόκκινο τον δείκτη και μάλιστα χωρίς τζίρο



    ΣΧΟΛΙΑ