• Σχόλιο Αγοράς

    Σε νέα υψηλά εννεαμήνου ο χρυσός, επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρυσός


    Ανοδικά έκλεισε την Πέμπτη ο χρυσός, ολοκληρώνοντας μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τον Απρίλιο του 2022, χάρη στη νέα πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και την σχετική αποδυνάμωση του δολαρίου.

    Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων είχαν υποχωρήσει την Τετάρτη στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο, μετά από μια μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, παράλληλα με μια σημαντική πτώση στις τιμές παραγωγού.

    Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 16,90 δολ. ή 0,9%, κλείνοντας στα 1.923,90 δολ. ανά ουγγιά, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 22 Απριλίου.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου πρόσθεσε 22 σεντς ή 0,9%, στα 23,87 δολ. ανά ουγγιά, η  πλατίνα Απριλίου απώλεσε 0,3% στα 1.041,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 3,7%, στα 1.768,50 δολ.

    Ο χαλκός Μαρτίου υποχώρησε οριακά, σημειώνοντας απώλειες μικρότερες του 0,1%, στα 4,2315 δολ. η λίβρα, μετά από εννέα συνεδριάσεις κερδών.

    Πετρέλαιο

    Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στην ενίσχυση της προοπτικής για την αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, παρά την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ αλλά και τους φόβους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

    Η άνοδος ήρθε μετά την κίνηση της JPMorgan να αναθεωρήσει ανοδικά την εκτίμησή της για τα επίπεδα αύξησης της κινεζικής ζήτησης, στα 16 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

    Το WTI παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά 85 σεντς ή 1,1%, στα 80,33 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο ICE Futures Europe του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, το πετρέλαιο τύπου Brent,  παράδοσης Μαρτίου, κέρδισε 1,18 ή 1,4%, για να διαμορφωθεί  στα 86,16 δολ. το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Άτσαλο profit taking σε τράπεζες, ΜΟΗ και ΔΕΗ – Στα 106 εκατ. ευρώ ο τζίρος

    Ισχυρή διόρθωση στις ευρωαγορές- Στο -1,55% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ