ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε αρνητική τροχιά διεξάγονται οι συναλλαγές στο μεγαλύτερο μέρος των ασιατικών αγορών, καθώς επιστρέφουν οι φόβοι για μία πιο επιθετική επιτοκιακή πολιτική της Federal Reserve, ενώ η Σινοαμερικανική εμπορική ένταση βρίσκεται στο προσκήνιο.
«Εκτιμούμε ότι οι εμπορικές εντάσεις Κίνας -Αμερικής να χειροτερεύσουν πριν δούμε σημάδια βελτίωσης» ανέφεραν αναλυτές της Citi. « Αν και ανάπτυξη στο εμπόριο παραμένει σταθερή, οι ανησυχίες αυξάνονται στις εμπορικές επιχειρήσεις» πρόσθεσε η Citi.
O ευρύτερος MSCI Asia-Pacific που δεν περιλαμβάνει την Ιαπωνία, κατέγραψε απώλειες 1,4% στη σημερινή συνεδρίαση, υποχωρώντας πάλι στης προηγούμενης εβδομάδας το χαμηλό του ενάμισι έτους.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 0,41% ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες 2,11%.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 1,63% υποχωρώντας στις 21.879 μονάδες. Ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,91% χαμηλότερα και ο SET στην Ταϊλάνδη κινείται με απώλειες 0,81%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX τερμάτισε τις συναλλαγές 0,53% χαμηλότερα στις 5.818,10 μονάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Μάντζαρης (Green Tank): Αποκλίνουμε πλήρως από την τροχιά του ΕΣΕΚ – Στα 15 εκατ. τόνοι οι εκπομπές ηλεκτροπαραγωγής
- Νίκος Χασαπόπουλος: Ρώτησα ευθέως αν θα ρίξει την κυβέρνηση
- Κοντογεώργης στο mononews: H αποχή των αγροτών απ’ το διάλογο δεν είναι παραγωγική
- Χρύσα Ρώμα στο mononews: H ζωή δεν θέλει τόση υπερανάλυση