• Σχόλιο Αγοράς

    Σχεδόν αμετάβλητα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Σχεδόν αμετάβλητα είναι σήμερα, τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street δύο ώρες περίπου πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες έκλεισαν με ήπια άνοδο, με τους επενδυτές να δηλώνουν την αισιοδοξία τους, έπειτα από την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Fed στο Ετήσιο Οικονομικό Συνέδριο στο Jackson Hole, που διοργανώθηκε από τη Fed της πόλης του Κάνσας 24-26 Αυγούστου.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο αξιωματούχος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της σε περίπτωση που οι ενδείξεις δε συμβαδίζουν με τον στόχο της υποχώρησης του πληθωρισμού στο 2%.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.560,04 μονάδες με άνοδο 0,62%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.433,29 μονάδες με κέρδη 0,63% ενώ ο Nasdaq στις 13.705,13 μονάδες με άνοδο 0,84%.

    Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο μας σχόλιο , σήμερα, Τρίτη, ξεκινά ένας νέος κύκλος ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων, τα οποία θα «ομολογήσουν» πόσο δυνατή είναι η αμερικανική οικονομία.

    Εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τα futures  των βασικών δεικτών, καταγράφουν οριακή άνοδο.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με οριακή άνοδο 0,02% στις 34.567,40 μονάδες.

    Αντίστοιχα, τα futures του S&P σημειώνουν άνοδο 0,04% στις 4.435,19 μονάδες.

    Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος των υπηρεσιών Επικοινωνίας (+1,05).

    Τέλος, τα futures του Nasdaq κινούνται με άνοδο 0,03% στις 15.057,56 μονάδες.

    Τα highlights των αγορών

    Η μετοχή της , η οποία χθες κατέγραψε άνοδο 5,22%, καθώς φέρεται πως κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για την διευθέτηση των 300.000 αγωγών εναντίον της, για το σκάνδαλο με την πώληση ελαττωματικών ωτοασπίδων στον αμερικανικό στρατό, στην προαγορά σημειώνει επιπλέον κέρδη 0,46%.

    Η μετοχή της Hawaiian Electric Industries, η οποία χθες έκλεισε στο +44,62% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι ηλεκτρικές της συνδέσεις δεν ευθύνονται για τη μεγάλη φωτιά που έκαψε την πόλη της Lahaina, προσυνεδριακά καταγράφει απώλειες 0,64%.

    Την ίδια ώρα, η μετοχή της VinFast Auto, η οποία χθες έκλεισε με άνοδο 19,75%, προσυνεδριακά καταγράφει υποχώρηση της τάξεως του 11,6%, με τη χρηματιστηριακή της αξία πλέον να αγγίζει 190 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι μετοχές των εταιρειών παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας AT&T και Verizon Communications, προσυνεδριακά κινούνται με άνοδο +1,62% και 1,34% αντίστοιχα, αφού η τράπεζα Citi τις αναβάθμισε σε «αγορά», με την τράπεζα να αναφέρει ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις ενδέχεται να υπερβαίνουν το κόστος αποκατάστασης για καλώδια που καλύπτονται από μόλυβδο.

    Παράλληλα, η μετοχή της Best Buy στην προαγορά σημειώνει νέα άνοδο 0,58%, με την εταιρεία να ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το προηγούμενο τρίμηνο, πριν το άνοιγμα των αγορών και μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν εμπορεύματα και αγορές – Φόβοι για νέες αυξήσεις στα τρόφιμα

    RescEU στην Ελλάδα: Η μεγαλύτερη επιχείρηση εναέριας πυρόσβεσης της ΕΕ για τις πυρκαγιές

    Έβρος: Διπλή παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα κρούσματα υποκίνησης ρατσιστικού μίσους



    ΣΧΟΛΙΑ