• Σχόλιο Αγοράς

    Ράλι στα χρηματιστήρια από την πρόοδο των συνομιλιών για την Ουκρανία – «Τρέχουν» ΔΕΗ, ΕΕΕ, Alpha Bank, ΟΤΕ

    • NewsRoom
    Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ


    Κλίμα ευφορίας πυροδότησαν στα χρηματιστήρια οι ενδείξεις προόδου στο μέτωπο των συνομιλιών για την Ουκρανία, αυξάνοντας τη διάθεση για ρίσκο.

    Είναι ενδεικτικό ότι τα αμερικανικά futures έκαναν άλμα, καθώς οι ρώσοι διαπραγματευτές χαρακτήρισαν τις διαπραγματεύσεις «εποικοδομητικές» και ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία θα κάνει βήματα για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

    O επικεφαλής της ρωσικής αποστολής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι υπογράμμισε ότι θα εξετασθούν οι προτάσεις του Κιέβου και θα υπάρξει σχετική αναφορά στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Οσον αφορά σε ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα είναι δυνατόν μόνο αν υπάρχει ήδη συμφωνία σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών.

    Ο κ. Μεντίνσκι υπογράμμισε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIΑ, ότι η Μόσχα δεν είναι αντίθετη στο να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας δεν θα συνεχιστούν την Τετάρτη.

    Ρωσία: Δραστικός περιορισμός της στρατιωτικής δραστηριότητας σε Κιέβο και Τσερνίγκιφ

    Ουκρανία: Το Κίεβο πρότεινε την υιοθέτηση ενός καθεστώτος ουδετερότητας με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας

    Κέρδη για τις μετοχές, υποχωρεί το πετρέλαιο

    Σημαντικά κέρδη κατέγραφε και ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 Index, με τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και των καταναλωτικών ειδών να υπεραποδίδουν.

    Την ίδια στιγμή, το πετρέλαιο βρέθηκε σε τροχιά υποχώρησης, παρά την άνοδο που σημείωνε νωρίτερα.

    Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έμεινε ανεπηρέαστο, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο 2,68% στις 885,08 μονάδες και τις συναλλαγές στα 56,69 εκατ., διευρύνοντας τα κέρδη του λεπτό προς λεπτό.

    Άλμα 6,51% στα 7,775 ευρώ για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16.

    Σημαντικά κέρδη και για τη μετοχή της 3Ε που είχε πληγεί σημαντικά από την κρίση. Η μετοχή ενισχύεται αυτή την ώρα στα 20,39 ευρώ με κέρδη 6,36%.

    Κέρδη και για τη Frigoglass ΦΡΙΓΟ -9,09% 0,30, όπως και για Cenergy στο +4,78%, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο και Motor Oil.

    Τράπεζες

    Στο 2,17% τα κέρδη για την ΕΤΕ, 2,07% για τη Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02, 2,57% για την Πειραιώς.

    Μεγαλύτερη η άνοδος για την Alpha Bank που αυτή την ώρα κερδίζει 4,21% με σημαντικό όγκο συναλλαγών, ενώ αντίστοιχου μεγέθους είναι και τα κέρδη του ΟΤΕ ΟΤΕ -1,54% 14,06 που σημειώνει άνοδο 4,24%.



    ΣΧΟΛΙΑ