• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες 7,5% για το Brent στην εβδομάδα, έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με νέες απώλειες έκλεισε η αγορά πετρελαίου την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια ακόμα πτωτική εβδομάδα.

    Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου κατά 2,49 δολάρια ή -3,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,39 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 4 Ιανουαρίου. Σε επίπεδο εβδομάδας, το WTI έχασε 7,9%.

    Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 2,23 δολάρια ή 2,7% στα 79,94 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιανουαρίου. Σε εβδομαδιαία βάση, το Brent υποχώρησε το κατά  7,5%.

    Η αγορά προβληματίστηκε από την απρόσμενα μεγάλη αύξηση κατά 4,1 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου, αλλά και την αύξηση των προμηθειών σε βενζίνη και προϊόντα διύλισης.

    Παράλληλα, η αγορά είδε την  Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήγει τελικά σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα. Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, η τιμή που συμφωνήθηκε είναι τα 100 δολάρια το βαρέλι  για τα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως το ντίζελ, και τα 45 δολάρια ανά βαρέλι για τα χαμηλής ποιότητας πετρελαϊκά καύσιμα, όπως το μαζούτ. Η πρόταση είναι να ισχύσουν οι τιμές αυτές από τις 5 Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Ισχυρές απώλειες 2,8% σε χαμηλά τριών εβδομάδων

    ΕΕ: Συμφωνία για πλαφόν 100 ευρώ στο ρωσικό ντίζελ και 45 ευρώ στο ρωσικό μαζούτ



    ΣΧΟΛΙΑ