• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για WTI – Κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι το Brent


    Σε αρνητικό έδαφος παρέμειναν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία έκλεισε όπως και οι προηγούμενες τρεις με απώλειες.

    Το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ για την αύξηση του ορίου χρέους και το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης, σε συνδυασμό με την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αλλά και τα προβληματικά στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα, αντιστάθμισαν τις προσδοκίες από τις επερχόμενες περικοπές της προσφοράς από τον OPEC+ και την πρόθεση των ΗΠΑ για αύξηση των στρατηγικών τους αποθεμάτων.

    Άλλωστε, παρά την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή από τις αρχές του μήνα, υπάρχει ακόμα έντονη δυσπιστία κατά πόσο η Ρωσία μπορεί να τηρήσει τη δική της δέσμευση για περιορισμό της παραγωγής της κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους.

    Κάπως έτσι, την Παρασκευή το  συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του West Texas Intermediate έκλεισε με νέα υποχώρηση κατά 83 σεντς ή -1,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 70,04 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 1,8%.

    Αντίστοιχα στο Λονδίνο το Brent Ιουνίου υποχώρησε κατά 81 σεντς ή -1,1% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί στα 74,17 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 1,5%.

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 2.019,80 δολ/ουγγιά

    Άνοδος στις Ευρωαγορές – Στο +0,40% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ