• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης έφερε η αναβολή της συνεδρίασης του OPEC+

    • NewsRoom
    αντλίες πετρελαίου


    Με νέες απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, στον απόηχο της αναβολής της προγραμματισμένης για το Σαββατοκύριακο συνεδρίασης του OPEC+.

    To West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε εκ νέου την Παρασκευή κατά 1,56 δολάρια ή -2% για να διαμορφωθεί στα 75,54 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα στο ICE Futures το Brent  Ιανουαρίου σημείωνε πτώση 84 σεντς ή -1% για να κλείσει στα 80,48 δολάρια το βαρέλι.

    Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI  σημείωσε απώλειες 0,7%, ενώ το Brent υποχώρησε λίγο κάτω του 0,1%. Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση για τα δύο συμβόλαια.

    Η πτώση των τελευταίων τριών ημερών, που ανέτρεψε το αρχικώς θετικό κλίμα στην αγορά, ήρθε μετά την απόφαση του OPEC+ να αναβάλει τη συνεδρίαση που είχε οριστεί αρχικά για την Κυριακή, για τις 30 Νοεμβρίου.

    Η αναβολή ήρθε καθώς η Αγκόλα και η Νιγηρία πίεσαν για αύξηση της παραγωγής τους.

    Την ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται πρόθυμη για μια νέα περικοπή της ημερήσιας παραγωγής της. Η χώρα αντιμετωπίζει έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών αλλά και της αύξησης των δαπανών για το project Vision 2030.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Έλαβε ήδη τη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν το Σάββατο

    Wall Street: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τους βασικούς δείκτες

    Ξανά πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός στη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών



    ΣΧΟΛΙΑ