• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Οριακή άνοδο μετά το sell-off της Δευτέρας

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με οριακή άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς οι έμποροι συνέχισαν να ανησυχούν για την απειλή για την απότομη επιβράδυνση της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας.

    Πάντως, η αγορά βρήκε μια μικρή στήριξη από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη του πρώτου τριμήνου από την κινεζική οικονομία. Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,5% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal είχαν αναζητήσει ανάπτυξη 4%.

    Ωστόσο, μια βασική έρευνα για το κλίμα των Γερμανών επενδυτών επιβάρυνε το αργό, «καθώς η αισιοδοξία για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παραμένει χαμηλών τόνων τα επόμενα τρίμηνα», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA. Το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του για τη Γερμανία μειώθηκε στο 4,1 τον Απρίλιο από 13,0 τον Μάρτιο.

    Το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 3 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 80,86 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τη Δευτέρα είχε κλείσει με απώλειες 2,1%.

    Το αργό τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου πρόσθεσε 10 σεντς για να τερματίσει στα 84,77 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας θα δημοσιεύσει την εβδομαδιαία έκθεσή της για την προμήθεια πετρελαίου στις ΗΠΑ την Τετάρτη το πρωί. Κατά μέσο όρο για την εβδομάδα που έληξε στις 14 Απριλίου, οι αναλυτές αναμένουν ότι η έκθεση θα παρουσιάσει μείωση της προσφοράς κατά 400.000 βαρέλια για το αργό, 1,6 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 600.000 βαρέλια για τα αποστάγματα, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Commodity Insights.

    Διαβάστε επίσης

    Νέα κέρδη για τον χρυσό – Έκλεισε στα 2.019,70 δολ ανά ουγγιά

    Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0.38% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ