• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέες απώλειες καθώς ενισχύεται η ανησυχία για τις αναβολή της συνάντησης του OPEC

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Με νέες απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν μετά την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του (OPEC+) να καθυστερήσουν μια πολυαναμενόμενη συνάντηση κατά τέσσερις ημέρες.

    To συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου του WTI υποχώρησε κατά 1,51 δολάρια ή -1,9%, στα 75,83 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη είχε φτάσει, ενδοσυνεδριακά, να τποχωρεί έως τα 73,79 δολάρια το βαρέλι.

    Στο ICE Futures στο Λονδίνο το Brent Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1,52 δολάρια ή -1,8%, στα 80,44 δολάρια το βαρέλι. Την Τετάρτη το συμβόλαιο υποχώρησε 0,6% στα 81,96 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αγγίξει το χαμηλό των 78,41 δολαρίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

    Η συνάντηση του OPEC+ ήταν αρχικά προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πλέον θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Οι επενδυτές έκαναν εικασίες πριν από την κρίσιμη συγκέντρωση για το εάν το καρτέλ θα εμβαθύνει τις περικοπές για να βοηθήσει τόνωση των τιμών που δυσκολεύτηκαν για έλξη φέτος.

    Οι αναλυτές της UBS δήλωσαν ότι αναμένουν ότι το καρτέλ πετρελαίου θα καταλήξει σε συμφωνία για περικοπές στη συνάντηση, αλλά οι τιμές θα παραμείνουν ασταθείς στο εγγύς μέλλον.

    Παρόμοιες απόψεις εξέφρασε μια ομάδα αναλυτών της Citi με επικεφαλής τον Έρικ Λι, ο οποίος είπε ότι αναμένει ότι η Σαουδική Αραβία θα προχωρήσει σε εθελοντική περικοπή 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και τα υπόλοιπα μέλη θα συμφωνήσουν σε γενικές γραμμές στις υπάρχουσες ποσοστώσεις έως το 2024.  «Έχοντας πει αυτό, η πιθανότητα πτωτικής έκβασης από τη συνάντηση φαίνεται να έχει αυξηθεί δεδομένης της καθυστέρησης της συνάντησης και των πιθανών ευρύτερων διαφωνιών», πρόσθεσαν.

    Διαβάστε επίσης

    Πόλεμος στο Ισραήλ – IDF: Σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή διοικητής του ναυτικού της Χαμάς

    Λωρίδα της Γάζας: Αναφορές για 27 νεκρούς από «ισραηλινό πλήγμα» λίγο πριν την έναρξη της εκεχειρίας

    «Βόμβες» για το ρωσικό πετρέλαιο: Το πούλησε όλο πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι



    ΣΧΟΛΙΑ