• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Μεικτά πρόσημα για WTI και Brent με το βλέμμα σε αποθέματα και Κίνα

    πετρελαιοπηγες


    Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου του WTI, αφού τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ αποκάλυψαν τρίτη εβδομαδιαία πτώση των εγχώριων αποθεμάτων αργού. Αντίθετα, με πτώση έκλεισε το Brent, λόγω των επίμονων ανησυχιών για τη ζήτηση από την Κίνα και τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

    Ειδικότερα, το West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου  αυξήθηκε κατά 10 σεντς διαμορφώθηκαν στα 71,80 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σε νέο υψηλό από τις 21 Ιουνίου.

    Το Brent Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 13 σεντς, ή -0,2%, για να διαμορφωθεί στα 76,52 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε την Πέμπτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Ιουνίου. Αυτό ακολούθησε συνεχείς εβδομαδιαίες μειώσεις. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights περίμεναν πτώση 3,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

    Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε αργά την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Η έκθεση EIA αποκάλυψε επίσης εβδομαδιαίες μειώσεις των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 1 εκατομμύριο βαρέλια για τα αποστάγματα. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει εβδομαδιαίες μειώσεις κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 700.000 βαρέλια για τα αποστάγματα.

    Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing στην Οκλαχώμα μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια για την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, ενώ τα αποθέματα στο Strategic Petroleum Reserve μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύριο βαρέλια.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Συνεχίζονται οι απώλειες – Έκλεισε στα 1.915,4 δολάρια

    Bitcoin: Προς νέο υψηλό έτους – Κέρδη 90% από τις αρχές του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ