• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Προς νέο υψηλό έτους – Κέρδη 90% από τις αρχές του 2023

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το bitcoin σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό έτουε αφού αρκετοί χρηματοοικονομικοί κολοσσοί ζήτησαν άδεια για να λανσάρουν ETF που θα παρακολουθεί την τιμή του κρυπτονομίσματος στη spot αγορά.

    Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτώντας την αισιοδοξία σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που αποκτούν μεγαλύτερη απήχηση στη μαζική αγορά.

    Το υψηλότερης αξίας κρυπτονόμισμα του κόσμου ενισχύθηκε μέχρι και 3,4% φτάνοντας στα 31.504 δολάρια την Πέμπτη, το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Ιουνίου 2022.

    Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 90% από τις αρχές του έτους, με τα κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες να εντείνονται.

    Η άνοδος της Πέμπτης ήταν ευρεία στην αγορά crypto, καθώς και άλλα σημαντικά tokens όπως το Ether κατέγραψαν κέρδη παρά το γεγονός ότι οι αγορές μετοχών διεθνώς κατρακύλησαν.

    Το Bitcoin επιστρέφει τώρα στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά πριν από την κατάρρευση του mega fund Three Arrows Capital, η οποία συγκλόνισε τις αγορές.

    Η BlackRock Inc. κατέθεσε εκ νέου έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τη Δευτέρα μέσω του Nasdaq, για να προσθέσει επιπλέον λεπτομέρειες στην πρότασή της για τη δημιουργία ενός spot ETF.

    Άλλες μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Fidelity Investments, ζήτησαν επίσης άδεια τον περασμένο μήνα για να λανσάρουν τέτοια προϊόντα.

    Bitcoin Tests Recent High
    To bitcoin δοκιμάζει νέα υψηλά

    Ακόμη και με την εντυπωσιακή άνοδο που έχει σημειώνει φέτος το Bitcoin, οι αγορές κρυπτονομισμάτων παραμένουν ανήσυχες σχετικά με τη χαμηλή ρευστότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες διακυμάνσεις τις τιμές.

    «Ιστορικά, η ρευστότητα είναι σίγουρα χαμηλότερη στις διακοπές και σε συνδυασμό με μια σχετικά μεγάλη αύξηση της μόχλευσης πρόσφατα, οι τιμές θα είναι πιο ευαίσθητες σε απότομες κινήσεις», είπε ο Kyle Doane, trader στην Arca. «Η αγορά εξακολουθεί να κλίνει ανοδικά και το γενικό κλίμα συνεχίζει να βελτιώνεται», πρόσθεσε.

    Το spot Bitcoin ETF θεωρείται εδώ και καιρό ως το “ιερό δισκοπότηρο” για τη βιομηχανία crypto, ως ένας τρόπος για να προσεγγίσει ένα ευρύτερο φάσμα καταναλωτών, αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει επανειλημμένα απορρίψει προηγούμενες προσπάθειες.

    Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin κατέγραψε ιστορικό υψηλό στα τέλη του 2021, όταν η τιμή του διαμορφώθηκε σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    FTX: Επιχείρηση αναβίωσης του crypto χρηματιστηρίου στη σκιά απάτης 9 δις δολαρίων

    ΗΠΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα του ιδρυτή της FTX για απόσυρση 10 κατηγοριών

    WSJ: H SEC μπλοκάρει τα σχέδια των BlackRock και Fidelity για ETF στο bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ